En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ekip çalışmayı anlattı

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde arama kurtarma çalışmalarında görev alan Kırıkkale Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibindekiler yaşadıklarını anlattı.
Bu haber 402 kere okunmuş. 15.11.2020 Pazar 11:11

İZMİR’DE ÇALIŞTILAR

Ali Anıl Alpar, Onur Araç, Emin Yiğitel, Eren Ersoy ve Aydın Demir'den oluşan ekip, ilk olarak Rıza Bey Apartmanı'nda enkaz altında kalan Kadri Karaman'ın sağlıklı şekilde bulunduğu yerden çıkarılmasını sağladı.kip, depremden 58 saat sonra da Emrah Apartmanı enkazında sağ olarak ulaşılan 14 yaşındaki İdil Şirin'in sıkıştığı yerden kurtarılmasına yardımcı oldu. UMKE gönüllüsü, acil tıp teknisyeni Ali Anıl Alpar, enkaz alanında bekledikleri sırada Emrah Apartmanı'nda İdil Şirin'e ulaşıldığı haberinin geldiğini söyledi.

 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Enkazdaki İdil'le ilk olarak arkadaşı Onur'la birlikte temas kurduklarını anlatan Alpar, şöyle konuştu:"Kendisi ilk kola istemişti. Sonra su istedi ve çok susadığını söyledi. O sırada kardeşi de yanındaydı. İdil enkazdan çıkana kadar arkadaşlarımla tüm tıbbi müdahalesini yaptık ve 58 saat sonra sağlıklı bir şekilde çıkarıldı. Maalesef yarım saat sonra kardeşinin cansız bedeni de enkazdan çıkartıldı.Biz enkazdan birisini çıkartırken onları kendi evladımız, annemiz ve babamız yerine koyuyoruz. Bir kişiyi canlı çıkarabilmek çok mutluluk verici bir durum. Enkaz altında birine ulaşmak, temas kurabilmek ve ona yardımcı olabilmek bizim için tarif edilemez bir duygu."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir