En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Elimizi çabuk tutalım

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, İYİ Parti Yahşihan Belediye Başkan Adayı Ahmet Ergin ve yönetimi Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ferman Aldemir’i makamında ziyaret etti.
Bu haber 265 kere okunmuş. 29.12.2021 Çarsamba 17:58

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, İYİ Parti Yahşihan Belediye Başkan Adayı Ahmet Ergin ve yönetimi Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ferman Aldemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yapıldı ve gündem değerlendirildi.

 

 

 

STK ZİYARETİ YAPILDI

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu oldu. Muhasebe mesleğinin sunmuş olduğu hizmetlerin ne kadar hayati öneme haiz olduğu pandemi dönemi boyunca daha iyi anlaşıldı. Mali Müşavirler pandeminin zor şartlarında, görevi başında işletmelerimize ve ülkemize hizmet vermeye devam etti. Bu zor şartlarda çok sayıda meslek mensubumuz hastalandı. Pandemi süreci Mali Müşavirlik mesleğinin vazgeçilmez önemini net ve açık bir şekilde göstermiştir. Hem işletmelerimizin varlıklarını koruyabilmeleri, hem kamu finansmanının sağlanması açısından, kamu ile işletmeler arasında köprü görevi gören Mali Müşavirler üstlenmiş oldukları sorumlulukları başarı ile yerine getirdiler” dedi.

 

ALTINIŞIK’TAN AÇIKLAMA

2018 seçimlerinin ardından sahalardan hiç çıkmayan ve hep sahalarda olan İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, Kırıkkale’de sık sık ziyaretler yaptıklarını belirterek, vatandaşın sorunlarını yerinde dinlediklerini söyledi. İlçe ilçe, köy köy gezerek her zaman vatandaşın yanında olduğunu belirten Altınışık, “Biz 2018 seçimlerinden sonra sahalardan hiç ayrılmadık. Tekrar yarın seçim varmış gibi çalışmaya devam ettik. İYİ Parti’nin tüm kademeleri sahalardayız” diye konuştu. Altınışık, “Tarım ve Hayvancılık konusunda da  “Kızılırmak suyunu Kırıkkale’nin çorak arazisi ile en az yüzde 75-80 oranında buluşturmak gerekir.  Bunların yanında birkaç bin insanın çalışacağı özel sektörü gerekirse arsa verip ilimize getirmeliyiz. Bunu yaparken de mecliste Kırşehir’in, Ankara’nın, Yozgat’ın aldığı teşviklerden Kırıkkale’nin de faydalanmasını sağlanmalı. Bu şehirden teşviklerden yüzde 100 faydalanırken biz yüzde 50 olarak faydalanıyoruz.” vurgusunda bulundu.

 

ELİMİZİ ÇABUK TUTALIM

Altınışık, “Emin olun, ülkemizin, çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Sorunlarımızı çözmek için, ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Tek eksiğimiz, çözüm için irade koyacak, liyakatli bir siyasi iktidar. Ülkemizde her geçen gün kronikleşen derin yoksulluk, fırsat eşitsizliği ve istihdam yaratamayan ekonomi problemleri için de elimizi çabuk tutmamız gerekiyor. Çünkü bunlar toplumumuzda kalıcı hasarlara sebep olabilecek sorunlar.  Çok uzun zamandır kutuplaşma üzerinden siyaset yapıldığını belirten Altınışık, rekabetin, hizmetin üzerinden yapılmadığı siyasi bir atmosfer doğduğunu savundu. Esnafın salgın sürecinde yaşadıklarını anlatmanın mümkün olmadığını ifade eden Altınışık, esnafın çok akılcı ve vicdanlı taleplerini ilettiklerini ve her zaman esnafın yanında olduklarını vurguladı” dedi.

 

STK’LAR ÇOK ÖNEMLİ

Altınışık “Günümüzde önemli olan, sivil toplum örgütlerinin kamusal alandaki çalışmalarıdır. Bu noktada kamusal alanın kapsamı nedir sorusu akla geliyor. Kamusal alan, yalnızca halkın ortaklaşa kullandıkları alanları değil aynı zamanda hükümetlerin ve özel sektörün çalışma alanlarını da kapsıyor. Sivil toplum, demokratik düzenin bir parçası olarak, çelişkili konularında görüş oluşturarak veya sesi duyulmayanların sesi olarak önemli konuları dile getiriyor. Sivil toplum yeni politika geliştirmede, kendi çalışma alanında elde ettiği bilgilerle uzmanlık hizmeti sunuyor ve bununla siyasal meşrutiyetin artmasına katkı sunuyor. Fakat günümüzde sivil toplum örgütleri yeterince değer verilmiyor. İktidara geldiğimizde inşallah sivil toplum örgütleri önemi bir kez daha gösterilecek” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir