En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Emekli mahkum oldu

Genç Parti Kırıkkale İl Başkanı Duran Yıldız, en düşük emekli maaşına yapılan 1.000 liralık artışı değerlendirerek...
Bu haber 180 kere okunmuş. 03.07.2022 Pazar 12:15

Genç Parti Kırıkkale İl Başkanı Duran Yıldız, en düşük emekli maaşına yapılan 1.000 liralık artışı değerlendirerek, AK Parti iktidarının emekliye sadaka verdiğini ve emeklileri sefalete mahkum etmeyi sürdürdüğünü savundu.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Vekillerin çok büyük müjdeymiş gibi emekli maaşına yapılan zamla övündüklerini belirten Yıldız, “Çay-simit hesabına hiç girmeyim” dedi. Bugün Kırıkkale’de ortalama ev kirasının 1.000 lira civarında olduğunu vurgulayan Duran Yıldız, “Kirada oturan emekli ne yiyecek?” diye sordu. Kış aylarında elektrik ve doğalgaz faturalarının oldukça kabarık geldiğini ve bu emekliye verilen zammın bunu da karşılamayacağını dile getiren Yıldız, “Bundan 2 yıl önce emekli maaşları asgari ücret üzerinde ödeniyordu. Emekli yıllarca Bağ-Kur ödedi, esnaflık yaptı. Emekliye verilen maaş yoksulluğu bırakın açlık sınırının da çok çok altında. Daha çay-simit hesabına hiç girmedim yoksa işin içinden sizde çıkamazsınız” diye konuştu.

 

SEÇİM OLMALI

Bazı iktidar milletvekillerinin emekliye yapılan zam ile övündüğünü dile getiren Yıldız, “En düşük emekli maaşı 3.500 lira oldu diye caka satmayın. Yazıktır günahtır. Emeklilerimiz bunları hak etmiyor. Sizin yapacağınız tek şey kısa zamanda erken seçime giderek Türkiye’nin önünü biran önce açmaktır” şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir