En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Emniyet’ten açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sahte içki zehirlenmeleriyle ilgili yayınlanan açıklamada, ölümlerin yüzey temizleyici sıvılara, içki aromaları karıştırılmasından meydana geldiği belirtildi.
Bu haber 326 kere okunmuş. 13.10.2020 Salı 18:14

AÇIKLAMA YAPILDI

Geçen haftadan beri sahte içki sebebiyle 8 ilde 44 kişi hayatını kaybetmiş, 50'den fazla kişi de hastanede tedavi altına alınmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü konu ile ilgili şu açıklamayı paylaştı: "Toplum sağlığının korunması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Birimlerince 2020 yılında 1.483 alkollü içki kaçakçılığı/sahteciliği operasyonu gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyonlarda 2.242 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış, 215.285 şişe ile 606.706 litre sahte/kaçak alkollü içki ele geçirilmiş ve 128 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesi deşifre edilmiştir.

 

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Son zamanlarda alkollü içki zehirlenmesine bağlı olarak farklı illerimizde ölüm olayları yaşanmıştır. Olaylarla ilgili Emniyet birimlerimizce yapılan operasyonlar neticesinde yakalanan 58 şüpheliden 7'si tutuklanmıştır."

 

10 BİN LİTRE ETİL ALKOL BULUNDU

Yaşanan ölüm olaylarına sebebiyet veren sahte etil alkollerin kaynağının tespitine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde İzmir, Mersin ve İstanbul KOM Birimlerince gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde tespit edilen 2 depoya yönelik 12.10.2020 tarihinde operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan aramalarda 10.505 litre etil alkol, 1.550 adet boş bidon, 1.000 adet kapak, 3 adet içki üretim makinası ve çok sayıda sahte etil alkol etiketi ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili olarak 5 şüpheli gözaltına alınmıştır. Yapılan operasyonlarla etil alkolün piyasaya dağıtılması engellenerek daha fazla can kaybı yaşanmasının önüne geçilmiştir."

 

SAHTE ALKOL

"Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Birimlerince ölüm olayları sonrasında 5- 11/10/2020 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda 16.737 litre etil alkol, 3.253 litre ile 2.495 şişe sahte alkollü içki ele geçirilmiştir."

 

YÜZEY TEMİZLEYİCİ KULLANILMIŞ

"Son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak yaptığımız araştırmalar ve elde ettiğimiz bulgular sonucunda; marketlerde satılan ve dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara, içki aromaları karıştırmak suretiyle içilmesinden dolayı zehirlenme vakalarının yaşandığı anlaşılmıştır. Halkımızın sağlığını tehdit eden kaçak ve sahte içkiye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

 

NE OLMUŞTU?

Geçen cuma günü Kırıkkale'de başlayan sahte içki faciasında kayıplar hızla artıyor. İzmir'de 18 kişi, Kırıkkale'de 7 kişi hayatını kaybederken, İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Dün de Mersin'de 5, Muğla'da 2, Aydın'da 2 kişi hayatını kaybetmişti. Bugün sabah saatlerinde ise Trabzon'da bir şahıs aynı sebepten dolayı yaşamını yitirdi. Son olarak Zonguldak'ta da bir kişi sahte içki nedeniyle hayatını kaybetti. Böylece son bir haftada 8 ilde sahte içkiden ölenlerin sayısı 44'e yükseldi. Çoğu yoğun bakım olmak üzere yaklaşık 50 kişinin tedavisi ise sürüyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir