En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

En büyük zafer

Şanlı Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden biri olan ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ 99. yılında da tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale'de de kutlandı.
Bu haber 288 kere okunmuş. 31.08.2021 Salı 10:52

ÇELENK BIRAKILDI

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de geçmiş yıllarda vatan ve millet uğruna canlarıyla vatan topraklarını sulayan aziz şehit ve gazilerimizin kazandırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’unc u yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreni ile başlayan kutlama etkinliğinde Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

 

TEBRİKLER KABUL EDİLDİ

Çelenk sunumunun arından Vali Yunus Sezer, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Hemen ardından Fevzi Çakmak Caddesinde devam eden törende Sezer, Saygılı ve Durmuş askeri araçla törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşları selamladı.

 

ŞANLI BİR DESTAN

Daha sonra Mühimmat Teğmen Ali Yaşar günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Yaşar konuşmasında, “Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığını ve vatanına kast edenlere karşı 99 yıl önce kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden, dirilerek, top yekun bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır” dedi.

 

GEÇİT TÖRENİ YAPILDI

Konuşmadan sonra tören, şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi ve resmi geçit töreni ile devam etti. Ellerine Türk Bayraklarını alan gencinden yaşlısına herkes, tören alanında resmi geçit yapan askeri erkanı alkışlarla karşıladı. Askerlerin geçişi birlik ve beraberlik mesajı verirken diğer bir yandan ise dosta güven, düşmanı korkuturcasına oldu. Tören, çeşitli gösterilerin ve fotoğraf çekimlerinin yapılmasıyla sona erdi.

 

VALİ MESAJ VERDİ

Günün anlam ve önemine yönelik mesaj yayımlayan Vali Yunus Sezer ise, “30 Ağustos 1922, milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır” dedi. Sezer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bugün, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolunda inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği 30 Ağustos Zaferinin 99’uncu yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın onur ve coşkusunu yaşıyoruz.

 

TÜM DÜNYA GÖRDÜ

30 Ağustos 1922, milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında, Aziz Milletimizin azmi, inancı ve kararlığıyla Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferi kazanılmıştır. Kazanılan bu zaferle, Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, milletimizin; vatanını, bayrağını ve bağımsızlığını canı pahasına koruyacağı tüm dünyaya gösterilmiştir. Milletimizin makûs kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk Milleti; hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini; millî birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakların bedelini kanlarıyla ve canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir