En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Engelliler için kurs

Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında engelliler için "Kasiyerlik" mesleğinde mesleki eğitim kursu düzenlendi.
Bu haber 67 kere okunmuş. 28.05.2024 Salı 18:25

KURS DÜZENLENİYOR

Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen kasiyerlik kursunun açılışı gerçekleştirildi. Protokol kapsamında açılan kursun açılış törenine İŞKUR İl Müdürü Ferhat Metin ve Dernek Başkanı Mehmet Emin Erkoç katıldı. Dernek Başkanı Erkoç, İŞKUR desteğiyle düzenlenen kursun engelli bireylerin istihdamına ve toplumsal yaşama entegrasyonuna katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

 

İSTİHDAM SAĞLANACAK

Erkoç, katkılarından dolayı İŞKUR İl Müdürü Metin ve ekibine teşekkür etti. İŞKUR İl Müdürü Metin, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarının kullanımıyla düzenlenen kursa 20 kişinin katıldığını, kurs süresince kursiyerlerin cep harçlıkları ile sağlık sigortalarının İŞKUR tarafından karşılanacağını ifade etti. Metin, kurs sonunda 2 kursiyerin engelli kontenjanından özel sektörde istihdam edileceğini söyledi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?