En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Engellilere destek

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün düzenlediği Engelliler Haftasıetkinliğinde konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, "Engelli olmasına rağmen sporda sanatta eğitim ve birçok alanda sayısız başarılara imza atmış kardeşlerimi buradan
Bu haber 862 kere okunmuş. 11.05.2018 Cuma 12:41

ENGELLİ PROGRAMI
Birlemiş Milletler tarafından belirlenen ve engelli bireylerin toplumdaki varlığına, ihtiyaçlarına dikkat çekmeyi amaçlayan 10-15 Mayıs Engelliler Haftası, Kırıkkale'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kutlamalar çerçevesindeki Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde bir kutlama programı düzenlendi. Programda engelli bireylerin eserlerinden oluşan bir sergi katılımcılara sunuldu.
 

ETKİNLİK YAPILDI
Etkinlikte konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, "Bu hafta boyunca Engelliler haftası nedeniyle gerçekleşecek etkinliklerde temel amaç halkımızın engellilerimizin karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek, engellilerimizin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak, engellilerimizin kazandıkları başarıları bütün insanlarımıza duyurarak bir bilinç oluşturmaktır. Engelli olmasına rağmen sporda sanatta eğitim ve birçok alanda sayısız başarılara imza atmış kardeşlerimi buradan şahsım adına tebrik ediyor ve hayranlık duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu tür etkinliklerle umarım engellilerimizin günlük hayatta karşılaştığı sorunlar giderek daha da çözüme kavuşarak, engellilerimize verilen desteklerin giderek artmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
 

BİLGİLER VERİLDİ
Anayasa'da yer verilen sosyal bir hukuk devleti olabilmenin gereği olarak devletin, engelli vatandaşların, müreffeh bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri, sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlayarak toplum içerisinde daha çok bulunmaları, eğitim haklarını kullanabilmeleri, istihdama katılarak üreten ve ülkesine katma değer yaratan bir insan olabilmeleri için çok önemli adımları hayata geçirdiğine dikkat çeken Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, "Engellilerin toplum ile bütünleşmiş olarak yaşamasını sağlamak, bir dizi destek ve yardım hizmeti sunmak bakım sağlayıcılarını desteklemek bireylerin bağımsızlığına katkıda bulunacaktır ve engelli insanlar ile aile üyelerinin ekonomik ve sosyal faaliyetlere katılımına olanak tanıyacaktır" şeklinde konuştu.
 

GENİŞ KATILIM OLDU
Düzenlenen etkinliğe Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Emin Erkoç katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir