En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Engelsiz mutluluk

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla “Engelsiz Bozlak Festivali” düzenlendi. Yöresel müzik ziyafeti eşliğinde engellerin ortadan kalktığı etkinlikte, renkli görüntüler oluştu.
Bu haber 476 kere okunmuş. 18.07.2019 Perşembe 11:49

3. ENGELSİZ BOZLAK FESTİVALİ

Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği tarafından geleneksel hale gelen 3. Kültür şöleni kapsamında, Engelsiz Kafe’de “Engelsiz Bozlak Festivali” düzenlendi. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte engelliler, saz ve davul-zurna eşliğinde gönüllerince oyunlar oynayarak eğlendiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan dernek başkanı Mehmet Emin Erkoç, toplumda farkındalık oluşturmak için bu gibi etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

 

ÇEŞİTLİ KURSLAR DÜZENLENİYOR

Erkoç, “Bu şölenimizdeki amacımız, birlik ve beraberliğimiz pekiştirmektir. Her zamankinden daha ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik duygularını bir kez daha yaşamak ve şehrimizin çok değerli protokolleriyle kucaklaşmaktır. Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği olarak, yaklaşık üç yıldan faaliyet göstermekteyiz. Bu esnada e-KPSS kursları, Halk Eğitim Merkezi’nde İŞKUR iş birliğiyle meslek edindirme gibi çeşitli kurs çalışmalarına imza attık.

 

AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

“Bu meslek edindirme kurslarıyla engellilerimiz hem meslek edinmenin sevincini hem de istihdam edilme sevincini birlikte yaşadılar. Dernek olarak bu gibi etkinliklerimiz, kurslarımız ve faaliyetlerimiz imkânlar dâhilinde devam edecektir. Etkinliğimize katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından Ustalar Topluluğu tarafından çeşitli müzikler seslendirildi. Etkinliğe; Vali Yardımcısı Şahin Arsal, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir