En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Fırsat toplantısı

Kırıkkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce yabancı uyruklu öğrencilerle dış ticaret fırsatları konusunda toplantı düzenlendi.
Bu haber 85 kere okunmuş. 16.12.2022 Cuma 17:36

TOPLANTI YAPTILAR

Kırıkkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü sekreteryasında, ilin sanayisine ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla Kırıkkale Valisi başkanlığında kurulmuş olan Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulunda (SANTEK)  alınan kararlarla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında Kırıkkale’de yükseköğrenim görmek üzere gelen yabancı uyruklu öğrencilerle Kırıkkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Müdürü Okan ŞAHİN, Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, Yabancı uyruklu öğrencilerle koordinasyonu sağlayan Recep İÇİN, Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde(TÖMER) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

 

TOPLANTI BİLGİSİ VERİLDİ

Toplantıda, “Kırıkkale ilindeki işletmelerimizin dış ticaret kabiliyetlerinin ve rekabet gücünün arttırabilmesi hedefleri doğrultusunda Kırıkkale Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin kendi ülkelerinde dış ticarette bir ihracat elemanı olarak değerlendirilebilmesi konularında istişarelerde bulunulmuştur. Yabancı öğrencilerin bu konudaki talep ve ihtiyaçları değerlendirilmiş, öğrencilerin İlimizin ihracatına katkı sağlayabilmeleri için Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından firmaların üretim bilgilerini içeren bir veri havuzunun öğrencilerin erişimine açılması kararı alınmıştır. Öğrencilerin dış ticaret konusunda bilgi edinmesi için Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda Ticaret Bakanlığı uzmanlarınca eğitim semineri düzenlenmesi imkanlarının araştırılmasına karar verilmiştir” açıklaması yapıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir