En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Fiyat artışına denetim

Ticaret Bakanlığı talimatlarıyla Ticaret İl Müdürlüğünce fahiş fiyat artışlarına ilişkin olarak Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında...
Bu haber 349 kere okunmuş. 26.01.2021 Salı 17:30

Ticaret Bakanlığı talimatlarıyla Ticaret İl Müdürlüğünce fahiş fiyat artışlarına ilişkin olarak Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında, haksız ticari uygulamaların önüne geçilebilmesi amacıyla, Defterdarlık ile birlikte denetimler yapıldı.

 

 

DENETİMLER YAPILDI

Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner yaptığı açıklamada "İlimizde bulunan yerel zincir marketler ve genel zincir marketlerde (BİM-A-101 vb) özellikle temel ana gıda ürünlerinde denetimler yapılarak alış, satış fiyatları ve etiket denetimleri yapılmaktadır. Alış ve satış arasındaki farklar incelenmektedir. Bugün itibarıyla 3 yerel zincir marketde 8 temel gıda ürününde ayrı, ayrı denetim yapılmıştır.

 

BİLGİ VERİLDİ

Denetimlerde tutulan HFA olduğu değerlendirilen tutanaklar Bakanlığımızın Haksız Flyat Değerlendirme Kuruluna  incelenmek üzere gönderilecek olup Bakanlık HFA kurulunca cezai karar verilecektir. Denetimlerde tutulan tutanaklarda haksız fiyat artışı yaptığı değerlendirilen işletmelere Bakanlığımız HFA Kurulu tarafından 10 Bin TL ile 104 Bin TL arasında Para Cezası  uygulanabilecektir.Vatandaşlarımız, Haksız Fiyat Artışlarına yönelik şikayetlerini, Ticaret İl Müdürlüğü, ALO 175 hattına ya da Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden şikayetlerini iletebilirler” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir