En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gazetecilerle buluştu

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, önceki akşam mesire alanındaki restoranda gazetecilerle bir araya geldi, 6 aylık çalışma süresini değerlendirdi ve geleceğe dair de hedeflerini açıkladı.
Bu haber 616 kere okunmuş. 10.09.2019 Salı 00:56

GAZETECİLERLE BULUŞTU

Bahşılı’nın dinamik Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, yerel ve ulusal basına mensup gazetecilerle bir araya geldi. İlçedeki mesire alanında yer alan restoranda basın mensupları ile buluşan Başkan Tekin, onlara hem mesire alanının tanıttı ve hem de balık ikram ederek, 6 aylık çalışma süresi boyunca neler yaptıklarını anlatıp, ileriye yönelik hedefleri konusunda da bilgiler verdi. Toplantıya yerel gazetecilerin imtiyaz sahipleri, köşe yazarları, ulusal basın ve ajans temsilcileri katıldı.

 

BEN DE GAZETECİLİK YAPTIM

Toplantıda ilçe ve belediyenin durumu ile 6 ay boyunca gerçekleştirilen çalışmalar konusunda bilgiler veren Başkan Tekin, “Değerli arkadaşlar öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Ben de aslında bir dönem sizden biriydim. Kırıkkale’de Haberkale ile gazetecilik yaptık sonra devrettik, ardından Haber318’i kurduk ve onu da devrederek bürokrasi hayatımızı sürdürdük. Yani sizden biriyim” dedi.

 

TRAFİK PARKI AÇILDI

Görev süresi ve çalışmaları konusunda bilgiler veren Başkan Tekin, 6 ay içinde neler yaptıklarını ve neler planladıklarını anlattı. Başkan Tekin, “Rabbim nasip etti, 31 Mart’ta başkan seçildik. 6 ay boyunca ilçemizin kronik sorunlarını halletmeye çalıştık. Sağolsunlar il başkanımız, belediye başkanımız, milletvekilimiz ve valimizin büyük desteklerini gördük. Sayın Bakanımızı ilimizde ağırlama onurunu yaşadık. Buraya biliyorsunuz Çocuk Trafik Eğitim Parkı açıldı. Bunun mutluluğunu hep birlikte yaşadık.

 

BAHŞILI İSMİ DEĞİŞTİ

İlçemizin “Bahşili” olan ve en çok da yazışmalarda soruna yol açan ismini “Bahşılı” olarak değiştirdik. 30 yıldır yaşanan bu soruna çözüm bulduk. Aslında kronik bir problemdi. Şimdi hiçbir sorun yok. İlçe isminin değiştirilmesi için kanun çıkartılması için ciddi çaba sarfettik. Bu çok zor oldu ama başardık.

 

AKTARMA İSTASYONLARI YAPILACAK

TOKİ alanı yapılırken alt yapı hesap edilmeden yapılmış. Kanalların içine taş atmışlar. Bu konuda çalışma başlattık. Bunun maliyeti yaklaşık 1 milyon lira. Belediyenin bunu karşılayacak durumu yok. İller Bankası değiştirecek. Aktarma istasyonları yapacağız. Mevcuttaki aktarma istasyonlarındaki makineleri çalmışlar. Kanalizasyon Kızılırmağa boşaltılıyor. Bu projenin fizibilite çalışması yapıldı. Aktarma istasyonları yapılacak ve atıklar arıtma tesisine gönderilecek.

 

SU KUYULARI AÇILDI

Uzun zamandır arıtma tesisinden ilçemize su gelmiyordu. 3.6 kilometrelik borular kullanılmadığı için çürümüş. Bununla ilgili de çalışma gerekiyor. 1.9 milyon liralık boru gerekiyor. İller Bankası boruyu temin edecek ve yapılacak. Böylece suyumuzu alabileceğiz. İlçenin su problemi vardı. 2. ve 3. katlara su çıkmıyordu. Yazın bahçelerde su tüketimi arttığı için sorun yaşanıyordu. Biz göreve gelince yeraltı su kaynaklarını tesbit ettik. Sondajla su çıkardık. 400 yerde su patlakları vardı. Tamir ettik. Şimdi yüksek kesimlere ve katlara su çıkıyor. Herkes teşekkür ediyor.

 

BELEDİYE ÇOK BORÇLU

Belediyemizin 43.5 milyon lira kamu ve özel sektöre borcu var. 2.7 milyon lira ödedik. İller Bankasının ödemelerinin yüzde 70’i kesiliyor. 420 bin lira gelmesi gerekirken, 100 bin lira geliyor. Memur ve işçilerin maaşları 200 bin TL tutuyor. Bizimle birlikte maaşlarını almaya başladılar. Hatta alacaklarının bir kısmını da ödüyoruz. Su endeksi uzun zamandır yazılmayanlara yönelik bir kampanya başlattık ve onlardan temin edilen gelirler ile personele maaş ödemeye başladık. Su borcu olanlara 12 aylık taksit imkanı sunduk. Faiz almayalım diyoruz ama bu yasal bir faiz ve bunun alınmaması için kanun gerekiyor. Buna Belediyenin yapabileceği bir şey yok. Biz de bunun için uzun vade seçeneği sunuyoruz.

 

MAKAM ARACI SATILIK

Mesela makam aracını kullanmıyorum ben. Çok yakıyor çünkü. Kendi özel aracımı kullanıyorum ve aylardır da yakıt parasını cebimden ödüyorum. Makam aracını satışa çıkaracağız. İhale usulü ile satışını gerçekleştireceğiz. Çünkü kullanmıyoruz. Böyle böyle tasarruf yapıyoruz. Belediyenin kamuya olduğu gibi özel sektöre de çok borcu var. Esnaflara borcu bulunuyor. Lokantalara borcu var, akaryakıt borcu var. Bunların kimisini ödedik kimisini taksitlendirdik. 386 bin lira Bedaş’a elektrik borcu bulunuyor. Borçlarını ödüyoruz Belediyenin. Önceki dönemden kalan alacakların bir kısmını da ödedik.

 

PERSONEL SIKINTISINA ÇÖZÜM

Mesela personelle ilgili sıkıntılar vardı. İşleri yok gibi görünüyordu bir çoğunun. Hepsine birer iş verdik. Herkes bir yerde çalışıyor. Belediye binasına girerken elektronik okuma sistemi koyduk. İşe gelen giden herkes takip ediliyor. TYP ile Belediyeye girip işe gelmeyenler vardı. Bunların önüne geçtik.

 

KAMERALAR TAKILDI

İlçe genelinde park ve piknik alanlarını temizledik, bakım ve onarım yaptık. Mesire alanı da elden geçirildi. Onarım ve tadilatlar yapıldı.  İlçede son bir ayda 36 ayrı hırsızlık vakası olmuştu. Belli noktalara kameralar monte ettik. Böylece vakaların önüne geçmeye çalıştık. Polisimize bu konuda yardımcı olduk. Görüntüleri Emniyet ile paylaşıyoruz.

 

ASFALT ÇALIŞMASI OLACAK

Deneme amaçlı beton yol yaptık mesela. Gayet de güzel oldu. Devamı için çalışacağız. Tüpraş ile asfalt bitüm malzemesi konusunda görüştük. Asfalt çalışmasına geçeceğiz. Fakat bunun için alt yapı sorununun halledilmesi gerekiyor. Bu konuda peyderpey çalışma yürütülecek. Alt yapı çalışmaları ilerledikçe asfalt da ilerleyecek. Otobüs duraklarımızı yeniledik örneğin. Otobüslere 35 kişi biniyordu. Zabıtayı görevlendirdik şimdi 16 kişi biniyor. Whatsapp ihbar hattı kurduk. Bu sayede 272 kaçak su hattı bulduk.

 

EVİNİ BURAYA TAŞIDI

Benim için “Kırıkkale’ye gelmez, Bahşılı’yı Ankara’dan yönetir” deniyordu. Ben her zaman buradayım. Burada da bir evim var benim. Ailemi de iki gün önce buraya getirdim. Yeni bir ev tuttuk, artık tamamen buradayız. Evimizi iki gün önce getirdik.

 

ARAÇLAR TEMİN EDİLDİ

Ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Kestane ağaçları ve yalancı akasya dikiyoruz. Garajımızdaki araçlarımızı tamir edip kullanıma sunuyoruz. 3 adet Doblo, 2 adet BMC araç aldık. Kırıkkale Belediyesinden 3 adet araç talep ettik verdiler sağolsunlar. 2 adet Halk Ekmek Büfesi açıyoruz. Ucuz ekmek, yufka ve bazlama satıyoruz.

 

MESİRE ALANI AÇIKLAMASI

Bulunduğumuz mekan Orman Bakanlığına ait bir tesis. Güzel bir yerde güzel bir mekan. Burayı bir işletme sahibine devretmek istiyoruz. Her türlü imkana sahip bir yer burası.  Eski kademe binamızı otel, park alanı ve yüzme havuzlu bir yer haline getirip yap işlet devret modeli ile devretmek istiyoruz. Bununla ilgili planlarımız var. Yaşlı bakım merkezi ve huzurevi kurmak istiyoruz. 220 konutluk TOKİ çalışmamız var. İlçede daha önce alt gelir guruplarına yönelik TOKİ çalışması yapılmış. Biz biraz orta ve üst gelir guruplarına hitap edecek bir çalışma planlıyoruz. Örneğin güneş enerji santrali kurmak istiyoruz. Kızılırmağın kenarına da bir sosyal tesis yapmayı planlıyoruz. Çadır restoran türünde bir yer olacak. Yani Irmak kenarına çadır restorantlar ve düğün salonları yaptıracağız. TOKİ bölgesine ve mesire alanına çocuk oyun parkları geliyor.

 

ÜCRETSİZ SERVİS AÇIKLAMASI

Benim seçimde öğrencilere servis sözüm vardı. Bunu da gerçekleştireceğiz. Sözümün arkasındayım. Bahşılıspor’la ilgili de zaman içinde bunu da gerçekleştireceğiz. Topal Dede Türbesi bölgesinde çalışmalarımız var. Tekstil fabrikasındaki sorunu çözdük. Burada istihdamı artırmaya yardımcı oluyoruz. Kilit parke çalışması ve kaldırım çalışmaları konusunda da onarım yapıyoruz.

 

BELEDİYE YANLIŞ YÖNETİLMİŞ

Belediyemiz ne yazık ki yanlış yönetim uygulamış. Para politikası konusunda yanlışlar var. Alt yapı tamamlanmadan teslim alınmış. Bunda sorumlu sadece Başkan veya Başkanlar değil, personel de sorumlu. Maaşlarda sıkıntı olmuş. Bizimle beraber maaş sıkıntısı yok. Hatta geçmiş dönemlere ait ödemeler de yapıyoruz” dedi.

 

BAHŞILI GÜZEL OLACAK

Başkan Tekin, açıklamalarının sonunda soruları da yanıtladı ve basın mensupları ile sohbet etti. İlçenin güzel bir bölge haline gelmesi ve özellikle sosyal açıdan canlanması için çaba gösterdiklerinin altını çizen Başkan Tekin, “Bahşılı güzel olsun diye çalışıyoruz. 6 aylık sürede önceliğimiz kronik problemler ve basit gibi görünen ancak sıkıntıya yol açan sorunları çözmek oldu. Bu konuda hem yaptığımız çalışmalar hakkında sizleri ve sizin aracılığınızla değerli kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştım hem de ileriye yönelik bazı planlarımız konusunda bilgiler vermek istedim. Değerli hemşehrilerimiz bilsin ki, onların yaşam standardını yükseltmek ve ilçemizi hak ettiği yere taşımak için gayret gösteriyoruz. Bir de şunu ifade etmek istiyorum, personelden oy veren veya vermeyen herkesi kucakladım. Herkes bir işin ucundan tutuyor ve personel sıkıntısı çektiğimiz şu günlerde imece usulü tüm arkadaşlar üstün bir çalışma azmi ile çalışıyor. Huzurunuzda onlara da teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu ve tüm Bahşılı sakinlerine teşekkür etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir