En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gaziler tek yürek

Kırıkkaleli Kıbrıs gazileri, Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 48'inci yıl dönümü vesilesiyle KKTC'nin Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı...
Bu haber 220 kere okunmuş. 20.07.2022 Çarsamba 19:00

Kırıkkaleli Kıbrıs gazileri, Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 48'inci yıl dönümü vesilesiyle KKTC'nin Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Fatma Arşehit Soykan ve Kıbrıs gazileri ile büyükelçilik çalışanlarından oluşan heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

 

 

RUHLARI ŞAAD OLSUN

Ziyarette Kırıkkale Muharip Gaziler Derneği Şubesi yönetim kurulu üyeleri Başkan Yrd. Tayyip Çevik, üyeler Refik Akkoc, Muzaffer Okcu, Haydar İlhan, Yalçın Şenyüz, Veli Burhan ve Ziya Kalkan iştirak etti. Kırıkkaleli Kıbrıs Gazisi Yusuf Tanrıverdi, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın sadece Kıbrıslı Türklere değil tüm adaya barış ve huzur getirdiğini belirtti. Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne kavuştuğu tarih olan 20 Temmuz 1974 günü Türkiye tarafından gerçekleştirilen Barış Harekatı ile ilgili olarak Tanrıverdi, şu ifadeleri kullandı: “Dönemin TC Başbakanı merhum Bülent Ecevit’in de söylediği gibi sadece Kıbrıslı Türklere değil tüm adaya barış ve huzur getirmiştir.”

 

RAHMETLE ANDILAR

Erkman, Kıbrıs Türk halkının varlığının teminatı olan Türkiye Cumhuriyeti halkının bu sayede hem devlet sahibi olduğunu hem de geleceğini güvence altına aldığını belirtti. Tanrıverdi, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bu vesileyle 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nın gerçekleşmesi için ortaya irade koyan Anavatan Türkiye’nin tüm yöneticilerine, Kıbrıs mücahitlerimize ve her daim kalbi bizlerle atan Türkiye halkına şükranlarımı sunar, hayatını kaybedenleri rahmetle anarım.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir