En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gelenek devam ediyor

Sultan II. Abdulhamid tarafından Keskin’e kız mektebi olarak yaptırılan Taş Mektep, geçmişten bugüne eğitimin bir parçası olmaya ve abdallık geleneğini yaşatmaya devam ediyor.
Bu haber 477 kere okunmuş. 26.07.2019 Cuma 11:25

ABDALLIK GELENEĞİ SÜRÜYOR

1908 yılında II. Abdulhamid tarafından Kırıkkale’nin Keskin ilçesine kız mektebi olarak yaptırılan ve geçtiğimiz yıl Restorasyon çalışması tamamlanan Keskin Taş Mektep kapılarını halka açtı. Taş Mektep’in kapılarının halka açılmasının ardından programlarda düzenlenmeye başlandı Saz sanatçıları ile Neşet Ertaş, Hacı Taşan’ın unutulmaması için programlar düzenleniyor.

 

ERTAŞ UNUTULMAYACAK

Taş Mektip’in kapılarının halka açılmasının ardından geçtiğimiz yıl düzenlenen programlar bu yılda devam ediyor. Geçtiğimiz gün ise Keskin Sıla gecesi olarak düzenlenen geceye vatandaşlar ve Keskin dışında yaşayan iş insanlarıdayoğun katılım gösterdi.   Keskin’in kültürünün yaşatılması için bir araya gelen iş insanları  eski Keskin günlerini ve Keskin’in tarihi üzerine sohbet ettiler. Sohbetin ardından ise Keskin’in önde gelen saz sanatçıları Taşan Kardeşler ekibi Keskin yöresine ait müzikleri ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.  Keskin’in tarihinin Neşet Ertaş ve Hacı Taşan’ınunutulmaması gerektiğini belirten katılımcılar bu sıla gecesinin devam edeceğini belirttiler.

 

ELİMİZDEN GELİNİ YAPIYORUZ

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Keskin’in değerlerine, simgelerine sahip çıktıklarını belirten saz sanatçılarından  Duran Taşan programın ardından yaptığı konuşmada , “ Altı kişilik usta öğretici ekibi ile Taş Mektep’de Keskin’in tarihinin ve yöremizin halk ozanlarından Hacı Taşan, Neşet Ertaş’ın unutulmaması için çalışıyoruz.  Bu tür etkinlikler ile Keskin’de sosyal faaliyetleri artırmak için elimizden gelini yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir