En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Gıda esnafına eğitim

Kırıkkale´de gıda satış işletmecilerine gıda mevzuatı ve hijyen eğitimi verildi.
Bu haber 732 kere okunmuş. 16.11.2018 Cuma 11:30

HİJYEN HAKKINDA EĞİTİM VERİLDİ

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı yayınlanan Yönetmelikler gereği İlimizdeki gıda satış işletmecilerine Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu´nda, İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Bakkallar Odası Başkanı Adem Yurtdan, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Genel Sekreteri Ziya Köstekli ve esnafların katılımıyla gıda mevzuatı ve hijyen hakkında eğitim verildi.

 

İYİ HİJYEN UYGULAMALARI

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, “Bakanlığın en önemli sorumluluklarından biri, ülkemizde çiftlikten sofraya tamamlayıcı ve etkin bir gıda kontrolü ile güvenilir gıda üretimini sağlamaktır. Bu amaçla gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, satan işyerleri ile toplu tüketim yerleri güvenilir gıdaya ulaşılması konusunda en etkili yöntemler arasında yer alan “İyi Hijyen Uygulamaları” ile “HACCP” ilkelerine dayanan prosedürleri uygulamak ve sürdürmek zorundadır.

 

MEVZUAT ANLATILDI

Gıda satış yerlerinin gıda mevzuatı hükümlerine uygun olarak faaliyetlerini sürdürmesi ve güvenilir gıda üreterek satışa ve tüketime sunması için gerekli olan iyi hijyen uygulamaları Gıda Güvenlik Sistemlerine uygun gıda arzı için önem arz etmektedir. İyi hijyen uygulama esaslarına göre satılan ürünler tüketicinin sağlığının korunmasında ve işyerinin iyi imajının sürdürülebilirliğinde önemlidir. Gıda ve Yem Şubesi kontrol ekipleri gerekli denetim ve eğitimleri veriyor” dedi. Daha sonra Gıda mühendisi Sema Yalçın tarafından katılımcılara 5996 sayılı Gıda Kanunu, Gıda Mevzuatı ve Hijyen Eğitimi verildi. Toplantı karşılıklı soru – cevap iyi dilek temennileriyle sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir