En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hacı adayları gitti

Kırıkkale’den kutsal topraklara gidecek hacı adayları dualarla uğurlandı. Hac görevini yapmak için kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camiin’de uğurlama töreni düzenlendi.
Bu haber 196 kere okunmuş. 08.06.2022 Çarsamba 18:21

UĞURLAMA TÖRENİ

Nur Camii  imam hatibi Murathan Önder’in  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, İl Müftü  Vekili Dr. Ali Ünal, İl Müftü Yardımcıları  Turan Arslanoğlu ve Kübra Göker, Karakeçili İlçe Müftüsü Muhammed Key, Sulakyurt İlçe Müftüsü Yavuz Albayrak, din görevlileri, hacı adayları ve yakınları katıldı. Duygusal anların yaşandığı programda yakınları tarafından  gözyaşları ve dualarla kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Törende hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan Kırıkkale  İl Müftü Vekili Dr. Ali Ünal hac yolculuğunun meşakkatli bir yolculuk olduğunu söyledi. Hacı adaylarının aynı zamanda Kırıkkale’yi temsilen de kutsal topraklara gittiğini belirten  Ünal, “Kırıkkale’mizden 80 hacı adayımız  bu sene Cenabı Allah’ın Hz. İbrahim’in lisanıyla, gelsinler hac etsinler, Beytimi tavaf etsinler diyeyaptığı çağrıya kulak  vererek müracaat ettiniz ve milyonlar içinden seçildiniz. Siz temsilcilerimizsiniz, siz sadece kendiniz için değil tüm Kırıkkale’yi temsilen oraya gidiyorsunuz.

 

HAC ANLATILDI

Hac meşakkatli bir yolculuktur. Peygamber efendimiz (s.a.v) sadece  hac ibadetini için ‘’Ya Rabbi bana kolaylaştır’’ diyor. Hac başlangıcından dönüşüne kadar çeşitli zorlukların çekildiği ama ancak sabırla bunların üstesinden gelindiği kutsal bir yolculuktur. Cenabı Allah sabrınızı bol etsin, haccınızı şimdiden kabul etsin,  kazasız belasız bir şekilde gidip gelmeyi nasip etsin.” dedi. Yapılan  duanın ardından İl Müftü Yardımcısı Turan Arslanoğlu’nun başkanlığındaki hacı adayları, ilahi  ve tekbirler eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir