En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hedefinize ilerleyin

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Delice Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.
Bu haber 388 kere okunmuş. 10.10.2019 Perşembe 18:29

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Delice Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora Özarslan’dan Yüksekokul hakkında bilgi alan Rektör, yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlanan Yüksekokul binasında incelemelerde bulundu ve öğrencilerle bir araya geldi.

 

 

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilerimize akademik ya da mesleki anlamda farklı hedefler belirleseler de bu hedeflere ulaşabilmeleri için bölümlerinden donanımlı ve başarılı bir şekilde mezun olmaları tavsiyesinde bulundu. Rektör “Buradan mezun olurken bölümünüzün en iyisi olarak mezun olmaya bakmanız lazım.  İyilikten kasıt diploma notunuzun 4.00 olmasıdır. İşi bilmek nottan daha önemli diyebilirsiniz, evet işi bilmek önemli ama eğitiminizi lisans seviyesine taşımak için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) gibi önemli bir seçenek var. Bir fakülteye yerleşebilmenin yolu hem DGS’den, hem de buradan iyi bir diploma notuyla mezun olmaktan geçiyor. Sınavınızın notu düşük olsa bile yüksek diploma notuna sahip olmanız sizi diğer arkadaşlarınızın içinde daha ön sıralara taşıyacaktır.  Okulunuzda yapmanız gereken en önemli şey ise mesleki uygulamaları en iyi şekilde öğrenmek ve gerek duyduğunuz noktalarda hocalarınıza danışmanızdır. Sizlerin,  hocalarınızın bilgi ve uygulama olarak bildiği her şeyi en iyi şekilde öğrenme gayreti içinde olmanız gerekiyor. Bu anlamda okulunuzda teorik ya da uygulamalı eğitim noktasında gördüğünüz bir eksiklik varsa en kısa zamanda o eksikleri de giderelim” dedi.

 

TAVSİYELERDE BULUNDU

Geleceğin Türkiye’sinin büyük projelerinin hayata geçirilmesinde gençlere önemli vazifeler düştüğünü ifade eden Rektör, “Ülke olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Mesela 2071’le ilgili Türkiye Cumhuriyeti olarak bir uzay şehri, uzay kolonisi kurma projemiz var. Bu projeler için her meslek grubunda insana ihtiyacımız var. 2053’de sizler orta yaşta olacaksınız. 2053’te artık akıllı şehirler dediğimiz şehirlerin olduğu, uçan arabaların gökyüzünde dolaştığı bir Türkiye hedefi var. Ülkemiz bu hedeflere giderken sizler de kendinizi bu sürecin dışında düşünmeyin. Mutlaka bir projenin içinde yer alacağınızın ve katkı sağlamanız gerektiğinin farkında olun. Katkı sağlamanın başlangıcı da öğrencilik mesleğinin gereklerini layıkıyla yerine getirmekten geçer. Sizden sadece bölümdeki bilgilerinizi, uygulamalarınızı iyi bir şekilde öğrenip mezun olmanız ve sonrasında da bu söylediğimiz alanlarda çalışmalar yapmanız isteniyor. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının hepiniz için en güzel şekilde geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu. Program, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın öğrencilerin sorularını cevaplaması ile sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir