En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Hicri yılbaşı kutlandı

Kırıkkale’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu “Kırıkkale Kardeş Sivil Toplum Kuruluşları Platformu” Hicri Yılbaşı sebebiyle vatandaşlara tebrik ve bilgilendirme broşürü dağıttı.
Bu haber 889 kere okunmuş. 11.09.2018 Salı 15:31

KUTLAMA YAPTILAR

Peygamber Efendimiz (sav)’in Mekke’den Medine’ye hicret etmesini başlangıç olarak kabul eden hicri yıl Muharrem ayı ile başlıyor. Kameri olarak 1 Muharrem 1439'a girdiğimiz zaman Hicri Yılbaşı Miladi takvim'e göre 11 Eylül 2018 Salı günü kutlanacak. Muharremin 10. Günü olan 20 Eylül 2018 Perşembe  Aşure günü olarak kutlanacak.

 

MUHARREM AYI AÇIKLAMASI

STK’lar dağıttıkları broşürlerde şu ifadeler yer verdiler; “Rabbimiz (cc) Kur’an-ı Kerim’inde takvim konusu hakkında şöyle buyurmuşlardır:  “Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü hürmetli, saygın kılınmış aylardır…” (Tevbe/36)  Tarihsel sürece baktığımızda her millet kendi takvimini oluştururken, kendileri için önemli saydıkları bir günü başlangıç olarak almışlardır. Romalılar, Roma’nın kuruluşunu, Hıristiyanlar, Hz. İsa’nın (as) doğumunu tarih başlangıcı olarak kabul etmişlerdir. Hicrî takvim ise Ay’ın hareketlerine göre zamanı hesaplayan ve 622 milâdi yılında, Peygamber Efendimiz’in (sav) Medîne’ye hicretini târihin başlangıcı olarak kabul eden takvimdir. Hicri Takvim ise Muharrem ayı ile başlar. Peygamber Efendimiz (sav): “Ayların efendisi Muharrem, günlerin efendisi Cum’adır” (Deylemi) ve başka bir hadis-i şeriflerinde: “Nafile oruç tutacaksan Muharrem ayında tut. Çünkü o, Allahu Teala’nın ayıdır…” (Tirmizi) buyurarak Muharrem ayının şerefine işaret etmişlerdir.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir