En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İlk hasat yapıldı

Kırıkkale’de arpa hasadı mesaisine başlayan çiftçiler bazı bölgelerde verimden memnun olurken, afat yaşayan bölgelerde ise, çiftçi hasarını gidermeye çalışıyor.
Bu haber 281 kere okunmuş. 20.06.2022 Pazartesi 18:53

HASAT AÇIKLAMASI

Köylülerin, arpaların olgunlaşıp biçilme dönemine gelmesiyle tarlalarda işe koyulduğunu açıklayan Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, “Verim şuan tarladan tarlaya değişiyor yani bazı tarlalar bakarsın sık ekilmiş güzel olmuş verim iyi veriyor yani 300’den veriyor 200’den veriyor 250’ye var” dedi.  Öztürk, “Bu yıl Kırıkkale’de eksik olmayan yağmur, bazı çiftçilerin de hayallerini suya düştü. Bazı bölgelerimizde afat yaşandı. Allah yardımcıları olsun. Biz tek tek selden ve doludan etkilen alanları geziyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

ÇKS KAYDINIZI YAPTIRMANIZ

Çiftçilere seslenen Öztrük, “Saygıdeğer çiftçilerimiz; Bilindiği üzere 2022 yılı ÇKS kayıt ve güncelleme işlemi 30.06.222 tarihinde sona erecektir. Kayıt ve güncelleme yaptırmayan çiftçilerimiz hiçbir desteklemeden yararlanamayacağı gibi Toprak Mahsulleri Ofisine ürün satamayacak ve TON başı (Buğdayda 1000 TL, Arpada 500 TL) desteklemeden de yararlanamayacaktır. Bu nedenle, mağduriyet yaşamamanız için Yaptırmadıysanız biran önce 2022 ÇKS kaydınızı yaptırmanız veya güncellemeniz önemle rica olunur” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir