En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İndirim olamadı

Gıda ürünleri başta olmak üzere KDV indirimi ile birlikte zamların geri alınacağı bekleniyordu ancak hiç de öyle olmamış gibi görünüyor.
Bu haber 225 kere okunmuş. 21.02.2022 Pazartesi 18:58

İNDİRİM ÖNCESİ ZAM

Gıda ürünleri başta olmak üzere KDV indirimi ile birlikte zamların geri alınacağı bekleniyordu ancak hiç de öyle olmamış gibi görünüyor. Piyasaya bakıldığında indirimin sadece adı var. Kimi ürünlerde fiyatların artırıldığı ve ardından mini mini indirimler yapıldığı gözleniyor. Zincir marketler başta olmak üzere bir çok markette durum son derece vahim. KDV indirimi ile birlikte bir çok ürünün fiyatının artırılarak, yeni rakamlar üzerine KDV indirimi uygulandığı açıkça görülebiliyor. Bir çok kişi bu duruma tepkili. Denetimlerin yetersiz kaldığı ayrıca indirimin böyle olamayacağı belirtiliyor.

 

İLGİNÇ BİR ÖRNEK

İndirim için elektrik ve akaryakıtta indirim olması gerektiğinin altı çiziliyor. Denetimlerin de hiçbir işe yaramadığı vurgulanıyor. Geçen ay 18 lira olan bir ürünün bu ayki fiyatının 22 liranın üzerine çıkarıldığı ve buna da KDV indirimi uygulanarak 22 liraya düşürüldüğü gözleniyor. Bu duruma dikkat çeken bir vatandaş, “İndirim öncesinde  zam yapmışlar, ardından KDV indirimi uyguladık diye geçen ayki fiyatın 4 lira üzerine çıkmışlar. Gülsek mi ağlasak mı? Devlet kalmamış diyeceğim ama utanıyorum bunu demeye” yorumunda bulunuyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir