En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İndirim rahatlatır

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, covid-19 nedeniyle yaşanan küresel ekonomik kriz döneminde işletme giderleri...
Bu haber 235 kere okunmuş. 14.02.2022 Pazartesi 18:07

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, covid-19 nedeniyle yaşanan küresel ekonomik kriz döneminde işletme giderleri, yatırım ve ihracata yönelik desteklerin hayati önem taşıdığını, gıda maddelerinde yapılan KDV indiriminin de tüm kesimler açısından rahatlatıcı bir karar olduğunu söyledi.

 

 

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı’nda açıklanan kararları değerlendiren Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin enflasyonun düşmesine katkı sağlayacağını belirtti. Alınan müjde niteliğindeki bu kararın tüm kesimler açısından rahatlatıcı olduğunu ifade eden Varlı, döviz kurunun enflasyona etkisini azaltmaya yönelik atılacak adımlar ve temel gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1'e düşürülmesininpiyasalara pozitif yansımaları olacağına dikkat çekti. Yapılan bu düzenlemelerden sonra firmalardan da konuya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sektörlerden de bu düzeyde bir indirim bekliyoruz’ açıklamasında olduğu gibi aynı hassasiyetle yaklaşmalarını beklediklerini vurgulayan Varlı, "tüm üyelerimizi ve iş dünyamızı, Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vermeye, en az yüzde 7 ilave indirim yapmaya davet ediyor, yeni ekonomi destek paketinin ve atılan adımların hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir