En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İşbirliği toplantısı

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi Eylem Planına istinaden oluşturulan Kırıkkale KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Valilik Makam Toplantı Salonunda yapıldı.
Bu haber 459 kere okunmuş. 10.07.2019 Çarsamba 11:46

TOPLANTI YAPILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde üniversiteler, iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan ve uygulamaya konulan "Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi Eylem Planına istinaden oluşturulan Kırıkkale KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Valilik Makam Toplantı Salonunda yapıldı.

 

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI

Vali Yunus Sezer başkanlığında yapılan toplantıya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, öğretim üyeleri, OSB temsilcileri, ilgili kurum ile kuruluşlardan yetkililer, uzmanlar ve sanayiciler katıldı. Toplantıda, Kırıkkale’de KÜSİ’nin mevcut durumu, bugüne kadar yürütülen faaliyetler ve yapılan etkinlikler, firma ziyaretleri ve bundan sonra yapılması planlanan KÜSİ faaliyetleri ve etkinlikleri hakkında Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin tarafından sunum yapıldı.

 

KURUM VE KURULUŞLARI

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu’nun; Ar-Ge ve Yenilikçilik kapasitesini artırarak ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri bulunan Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği’ni (KÜSİ) güçlendirmek ve yaygınlaştırmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sanayi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve yönlendirme faaliyetlerini yürütmekle sorumlu olduğu belirtilen sunumda, ilimizin sanayi ve ihracat rakamları hakkında da bilgiler verildi.

 

DEĞERLENDİRME YAPILDI

2019 yılı ilk altı ayı içerisinde, kurul üyeleri tarafından yürütülen KÜSİ faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantı, Kamu Üniversite Sanayi işbirliği çalışmalarının yaygınlaştırılması amacıyla başta Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, Rektörlük ve diğer kurul üyesi kurum ve kuruluşlarca yapılabilecek çalışmaların belirlenmesi ve yapılan değerlendirmelerin ardından son buldu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir