En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

İşbirliği yapılacak

Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası arasında, odaya kayıtlı firmalara yabancı dil desteği sağlanmasını için protokol imzalandı.
Bu haber 666 kere okunmuş. 30.01.2020 Perşembe 07:56

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Kırıkkale Üniversitesi Senato Salonu’nda imzalanan protokol, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı firmaların yurt dışı açılımlarını kolaylaştırmayı ve firmaların dünya ile aralarında bulunan dil engelinin kaldırılmasını; Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları ile Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümleri, Fransızca, İngilizce, Arapça ve Farsça Mütercim Tercümanlık Anabilim Dallarının dil alanındaki bilgi birikimini ve tecrübesini kullanarak üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunulmasını amaçlıyor.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan Protokol ile aynı zamanda, Batı Dilleri ve Edebiyatları ile Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencilerimizin ticaret ve sanayi alanlarında staj yaparak deneyim kazanmalarına ve mezun olduklarında alanlarında yetkin birer profesyonel çevirmen olmalarına imkan sağlanması hedefleniyor.Kırıkkale Üniversitesi Senato Salonu’nda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu ve Batı Dllleri ve edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Polat arasında protokol imzalandı.

 

HAYIRLI OLSUN DEDİLER

Protokol hakkında açıklamada bulunan TSO Başkanı Varlı, “Kırıkkale Üniversitemiz ile Ticaret ve Sanayi Odamız birlikteliğe ve projelere hazır Biz Kırıkkale Üniversitemizin şehrimizi kalkındırma, sanayi e üretim alanında çok katkıları olduğunu düşünüyoruz. Kırıkkale Üniversitesinin isminin zedelenmesine izin vermeyeceğiz. Aramızda yaptığımız odamıza kayıtlı firmalara yabancı dil desteği sağlanması protokolünün hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

 

ÇALIŞMALARINA AKTARACAĞIZ

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ise konuşmasında, “Güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. Hem öğrencilerimizin gelişmesi, hocalarımızın sektörle buluşması açısında önemli bir protokol imzalıyoruz. Arzumuz Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı 334 işletmelerin ihracat yaparak gelişmesi. Biz Kırıkkale üniversitemi olarak bilgi ve birikimlerimizi paylaşacağız. Biz Kırıkkale üniversitesi olarak önemsediğimiz birikimlerimizi ihracata yönelik çalışmalarına aktaracağız” dedi.

 

VARLI’DAN GÖZ AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz haftalarda gazetemizin Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan iğne sonucu hastaların görme duyusunu kaybettiği haberlerine karşı açıklamada bulunan TSO Başkanı Ahmet Varlı, “Biz Kırıkkale Üniversitemizin isminin lekelenmesine izin vermeyeceğiz. Yapılan müdahale yıllardır yapılıyor. Bizzat kendim 9 kez bu tedaviyi gördüm. Şuan bu tedavi uygulanmıyor ama ileriki dönemlerde olursa ve Allah’ta ömür verirse bir 9 kez daha yaptırmayı düşünüyorum” diye konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir