En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kadına şiddete tepki

Geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen olayda eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut için İYİ Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklaması ile kadına şiddet kınandı.
Bu haber 587 kere okunmuş. 21.08.2019 Çarsamba 19:53

Geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen olayda eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut için İYİ Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklaması ile kadına şiddet kınandı. İYİ Parti İl Başkanı Altınışık, “Hafta sonu ilimizde bir hanımefendi eski eşi tarafından yapılan saldırı sonucu katledildi. İnşallah hem ilimizde hem de ülkemizde kadına karşı yapılan şiddet son bulur. Kadına kalkan eller kırılsın” dedi.

 

 

AÇIKLAMA YAPTILAR

İYİ Parti il Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, İYİ Parti Yahşihan İlçe Başkanı Aylin Kuruhan açıklamada bulundu. İlk olarak açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Altınışık, “Hafta sonu ilimizde bir hanımefendi eski eşi tarafından yapılan saldırı sonucu katledildi. Bu sadece ilimizi değil Türkiye’de kadınlara yapılan şiddete karşı İyi Parti il Başkanlığı ve Yahşihan İlçe Başkanlığı olarak bir tepkidir. İnşallah hem ilimizde hem de ülkemizde kadına karşı yapılan şiddet son bulur. Kadına kalkan eller kırılsın. Hepimizin annesi, kız kardeşi var. Bugün bir başka insanın başına geldi boş ver derseniz, bir gün de sizin başınıza gelebilir. Biz İYİ Parti il Başkanlığı olarak kadına şiddeti kınıyoruz. Ölen kardeşimize Allah’tan rahmet ailesine baş sağlığı diliyoruz” dedi.

 

SUÇLU HEPİMİZ DEĞİL MİYİZ?

İyi Parti Yahşihan İlçe Başkanı Kuruhan ise yaptığı açıklamada, “Kırıkkale iyi parti ve Yahşihan İyi Parti yönetim Kurulu olarak kadına ve çocuğa karşı yapılan cinayetleri şiddetle kınıyoruz. Bağdegül Emine Bulut on yaşındaki kızı ile beraberken eski kocası tarafından hunharca katledilmiştir. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Daha bundan birkaç ay önce, telaffuzu bile bize ağır gelen bir vahşetle 55 yaşında ki Feride Ercan, 34 yaşında ki Sibel Gökbulut yine hunharca katledilmiştir. Cinayetleri nefretle kınıyoruz. Sesini duyuramayan, imdadına yetişilemeyen yüzlerce kadın ve çocuk bulunmaktadır. Suçlu kim? Suçlu hepimiz değil miyiz. Cinayetleri görmezden geliyoruz. Tecavüzü görmezden geliyoruz. Suçluyoruz ölmüşse kurtuldu bile diyoruz. Tecavüze uğrayan kadını intihara sürüklüyoruz”

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

“Cinayete, tecavüze maruz kalan kadını hayat tarzın, giyimini konuşuyoruz. Koruyamıyoruz, en kötüsü de susuyoruz. Halbuki hepimizin annesi kız kardeşi eşi ve başka sevdikleri var. Neden suskunuz İnşallah benim başıma gelmez demeyin bu sadece bir temenni olur bilelim. İçimizde hasta ruhlu insanların gezdiğini unutmayalım herkesimden eğitimli, eğitimsiz olduklarına bakılmaksızın her meslek alanında çıkan, çoğu zaman kendilerini gizleyen ve fırsat buldukları takdirde yeni mağdurlar ve mağdur aileler yaratan insanlar vardır. Susarsak ve önlem almazsak daha yüzlerce kadın cinayete kurban gidecektir”

 

GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI

“Eminelerin, Feridelerin, Sibellerin, Özgecanların  katledilmesiyle birlikte şu an çocukları tek yaşayan, lisede üniversitede kızları okuyan  tüm aileler endişe içindeler. Bu hastalıklı ruhlar topluma unutulamayacak travmalar  yaşatmaktadır. Bu tek kelimeyle vahşettir. Kırıkkale ne yazık ki kadına şiddet suçlarında Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir. Bir yerden başlamalıyız.  Bunlar sadece devletin resmi kurumlarının mücadelesi ile halledilebilecek bir olay olmayıp, tüm toplumun mücadelesini  gerektirmektedir. Maalesef kadın cinayetleri haberleri magazinleştiriliyor. Kadınlara yönelik şiddet ve cinayet meşrulaştırılıyor. kadın cinayetlerinde haksız tahrik indirimi uygulamasına son verilmelidir kadınlara yönelik her türlü şiddet baskı ve ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların yaşam hakkını garanti altına almak için gerekli tüm adımlar atılmalıdır. İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanlığı ve Yahşihan İlçe başkanlığı olarak Kadına karşı yapılan tüm eylemlerin karşısında olup, kınıyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir