Kedilere yuva yaptı

GÜZEL BİR ÇALIŞMA
Kırıkkale'de kış mevsimi dolayısıyla kedilerin üşümemesi için kolları sıvayan iki hayvansever, çevreden topladığı eski su bidonu ile battaniyeleri yuvaya çevirirken yaklaşık 15 köpeği de şantiye bahçesinde besliyor. Kırıkkale'nin Ahılı köyünde yaşayan amca çocukları Mehmet (52) ile Şeref Köksel (70), sokak kedilerinin üşüdüğünü görünce çevreden topladığı eski su bidonlarını battaniye ile kaplayıp yuvaya çevirdi. Yaptığı küçük kulübenin içine yuvaları koyup kedilerin üşümesini engelleyen hayvanseverler her gün gönderilen mamalar ile kedi ve köpeklerini besliyor. Şantiye bahçesinde de köpekler içinde yuva yapan 2 hayvansever, dostlarını elleriyle besliyor.
YILAN BİLE BESLEMİŞ
Bir depoda bekçilik yaptığını ve hayvanları çok sevdiğini anlatan Şeref Köksal (70), "Burada vakit geçiyorum. Gündüz bekçiliği yapıyorum. Onları Allah yarattı. Bunlar bir can. Açım diyemiyor, susadım diyemiyor. Bunlar can. Baktım köşelerde sığınacak yer arıyor hayvanlar. Baktım bidonlar atık eski bidonlar. Sağ olsun amca oğlu battaniye getirdi. Bu şekilde yaptık. Rahatça soğuktan da korunuyorlar. Üstü kapalı burası zaten. Ben yılanı bile besledim. Bir tane yılan yavrusuna su vere vere büyüdü gitti. Kedilere köpeklere şiddet uygulayan insan değildir" dedi.
SU KOVASI KOYUN
Kanser hastalığı ile mücadele eden Mehmet Köksal (52) yaklaşık 15 yıldır sokak hayvanlarına baktığını söyledi. Köksal, "Bunlar sahipsiz. Hayvanlara bakıyorum. Yazın serinletip, kışın üşümemesi için çalışıyorum. Allah bize ömür verdiği sürece bu hayvanlara bakacağım. Benim isteğim ricam lütfen sokak hayvanlarına sahip çıkalım. Önümüz kış rahat etsinler. Bir kap mama, bir su kovası koyun lütfen. Bunlar kışın mama bulamaz. Bu hayvanlara işkence edip tecavüz edenlere lütfen hapis cezası gelsin. Bir an önce suç kapsamına alınmasını istiyorum. Bunların ağzı var dili yok. Elimden geleni yapıyorum" şeklinde konuştu.
YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış 'İLK YORUMU SEN YAP'
Bunlar da ilginizi çekebilir
ÇOCUKLARA ETKİNLİK
Kimeski Mahallesi Muhtarı Hatice Altun, mahalledeki Kur’an Kursu’na katılan çocuklar ile mahallenin diğer çocukları için etkinlik düzenledi.YAŞAM
KUPA HEYECANI
Kırıkkale'de düzenlenen Türkiye İç Anadolu Şampiyonlar Turnuvası, kupa töreniyle sona erdi. YAŞAM
YAŞLI ÇİFTE DESTEK
Akçakavak köyü yangını sonrası evlerini kaybeden Haydar ve Dürdane Gündoğan çiftine destek sağlandı. YAŞAM
HUZUREVİ ZİYARETİ
Kırıkkale Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete girdi. Vali H. Engin Sarıibrahim modern tesisteki sakinleri ziyaret etti.YAŞAM
PAZARI GEZDİ
Karakeçili Kaymakamı Yasin Mert, ilçe pazarında vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi. Pazar ziyaretinde alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Mert, pazarcı esnafına da hayırlı kazançlar diledi.YAŞAM
BEŞGEN KAFE AÇILIYOR
Beşgen Cafe Kütüphane, Kırıkkale'de düzenlenecek törenle hizmet vermeye hazırlanıyor. YAŞAM
SÜNNET ŞÖLENİ
Osmanlı döneminden günümüze miras kalan asırlık bir hayır şartını modern bir organizasyonla sahaya taşıdı.YAŞAM






















