En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Keskin’i örnek gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Keskin’e kurulan Traktör Fabrikası örnek gösterildi.
Bu haber 682 kere okunmuş. 17.04.2019 Çarsamba 13:32

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Lukaşenko'yu resmi ziyaret vesilesiyle Ankara'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdoğan, kendisinin 2016 yılında Belarus'u ziyaret eden ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.   Erdoğan, Lukaşenko'nun da Türkiye'ye başka vesilelerle geldiğini ancak 23 yıl aradan sonra ilk kez, Türkiye'ye Belarus'tan devlet başkanı düzeyinde resmi ziyaret gerçekleştirdiğini anımsattı.

 

EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

İkili ve heyetler arası görüşmelerde iki ülke arasındaki siyasi, askeri, ekonomik, ticari, kültürel bütün konuları ele alma fırsatı bulduklarını anlatan Erdoğan, aynı şekilde bakanların da muhataplarıyla  görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Erdoğan, "Böylece geleceğe yönelik ne gibi adımlar atacağız, bunları değerlendirme fırsatını bulmuş olduk." diye konuştu.  Türkiye'nin, Belarus'un bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu söyleyen Erdoğan, "27 yıldır Belarus'la ilişkilerimiz ortak anlayış, karşılıklı saygı ve güven çerçevesinde devam etmektedir. Türkiye ile Belarus arasındaki iş birliğini her düzeyde daha da ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Özellikle ekonomi alanında değerlendirilmeyi bekleyen çok ciddi bir potansiyel söz konusu." dedi. 

 

6 ANLAŞMA İMZALANDI

Geçen hafta Ankara'da Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'nın gerçekleştirildiğini söyleyen Erdoğan, 9. Savunma Sanayi İş Birliği Toplantısı'nın da şubat ayında yine Ankara'da yapıldığını anımsattı.  Gerekli hazırlıkların yapıldığını ve anlaşmaların imzaya hazır hale getirildiğini ifade eden Erdoğan, bugün de iş insanlarının Türkiye-Belarus İş Forumu vesilesiyle bir araya geldiklerini bildirdi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişme eğiliminde olduğunu dile getiren Erdoğan, 6 anlaşmanın imzalandığını söyledi.

 

KESKİN’İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Erdoğan, 2016'da 1 milyar dolarlık bir ticaret hacminin hedeflendiğini anımsatarak, "Bu ticaret hedefine henüz ulaşabilmiş değiliz. Görüşmelerimizde bu hedef doğrultusunda daha fazla çalışılmasının gereğini de ortaya koyduk ve şimdi yeni hedefimiz 1,5 milyar dolarlık bir hedeftir. Türkiye ve Belarus, aslında bunu gerçekleştirebilecek bir imkana da sahiptir." dedi.     İş dünyası temsilcilerini karşılıklı yatırımlar konusunda teşvik etmeyi sürdürdüklerini vurgulayan Erdoğan, "Bunun en son örneğini Karma Ekonomik Komisyon Eşbaşkanlarımızın katılımıyla dün  Kırıkkale'de Belarus-Azerbaycan ortak yatırımıyla açılan traktör fabrikası teşkil etmiştir. 5 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan fabrikanın ilk üretimini bu ay içerisinde gerçekleştirmesi planlanmaktadır." diye konuştu.  

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir