En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kimse mağdur olmayacak

Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasının birlikte organize ettiği Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının...
Bu haber 245 kere okunmuş. 15.11.2019 Cuma 15:39

Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasının birlikte organize ettiği Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik ile 6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

 

 

HASSASİYET GÖSTERİLİYOR

Toplantıya Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, Müdür Yardımcısı Mustafa Karagöz, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürü Asım Fatih Durmaz, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Ebru Köse, Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelleri, Kırıkkale Tapu Müdür Yardımcısı ve Kırıkkale Belediye Başkanlığı personelleri ile Ticaret Odasına kayıtlı müteahhitler ile mimar ve mühendisler katıldı. Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, mevzuattaki değişikliklerle müteahhitlik sisteminin çok daha verimli şekilde işleyeceği, kentsel dönüşümün vatandaşların mağduriyet yaşamadan gerçekleşeceğinden bahsederek Müdürlük olarak hizmet alanların taleplerini karşılamak için gerekli hassasiyetin gösterildiğini belirtti.

 

METKARE SINIRLANDIRMASI

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, mevzuattaki değişikliklerle müteahhitlerin sınıfının belirlenmesinin meslek grubu için oldukça yararlı olacağını söyleyerek katılımın yüksek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürü Asım Fatih Durmaz, Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik ile ilgili gerçekleştirdiği sunumunda 2 Aralık 2019 tarihinden sonra müteahhitlerin sınıflandırılacağı, sınıflara göre müteahhitlerin yapacağı inşaatların metrekaresinin sınırlandırılacağını açıkladı. Sınıflandırma yapılırken ayrıca müteahhitlerin ekonomik, mali, mesleki ve teknik açıdan durumlarına bakılarak gerekli şartları sağlayamayanların Müteahhitlik Yetki Belge Numarası alamayacağını belirtti.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Ebru Köse, 6306 sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler hakkında gerçekleştirdiği sunumunda kanun kapsamında tanınan muafiyetlerden bahsederek hak sahipleri ile müteahhit arasında imzalanmış olan sözleşmelere fesih hakkının getirildiğini açıkladı. Yapım işinde bir üst belge grubunda olan müteahhitlerin görev alabileceğini,  yapım işini üstlenen yapı müteahhidince yapı ruhsatı alınmadan önce yapı yaklaşık maliyet bedelinin % 10’u kadar teminatın İdareye verilmesinin mecburi olduğunu ve bu uygulamaların 2/12/2019 tarihinden itibaren geçerli olacağını belirtti. Daha sonra katılımcıların soruları ilgili yetkililer tarafından cevaplandırıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir