En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kırıkkaleliler coştu

Kırıkkaleliler Vakfının geleneksel hale getirdiği Kırıkkale'nin mutfak ve lezzetlerinin de tanıtıldığı birlik ve beraberlik gecesi bu yılda Ankara'nın Keçiören ilçesinin ev sahipliğinde yapıldı.
Bu haber 449 kere okunmuş. 07.10.2019 Pazartesi 14:04

GENİŞ KATILIM OLDU

 Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi,  Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol, Kırıkkaleliler Vakfı Dernek Başkanı Aytekin Araç, Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, gazetemiz köşe yazarı İdris Aykul, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Akbulut, Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, Kırıkkale İl Kültür Turizm Müdürü Aydın Demiröz ve çok sayıda Kırıkkale'den misafir katıldı. Gecede Kırıkkale Valiliği Ustalar Topluluğu ve Yerel Türk Halk Müziği, Bozlak Havalar ve Türk Sanat Müziği Korosu katılım sağladı. Gecede protokol ve katılımcılar halay çekerek ve oyunlar oynayarak günün tadını çıkardılar.

 

BİR KÜLTÜREL HAZİNEDİR

Kırıkkaleliler Vakfı Dernek Başkanı Aytekin Araç burada yaptığı konuşmasında "Kırıkkaleliler Vakfı olarak Kırıkkale’nin tarihi, kültürel, değerlerini tespit etmek, anlamak, tanımak, tanıtmak ve gelecek nesillere doğru aktarmak amacıyla faaliyetler yürütmekteyiz.    Bu bağlamda kültürlerin en temel öğelerinden biri olan mutfak kültürü; yiyecek ve içeceklerin hazırlanmasını, pişirilmesini, araç gereçleri ve yemek yeme düzeni ile adabını içermekte olup bu durumda toplumsal kültürümüzü oluşturan en temel unsurlardan biridir. Anadolu yemek kültürü binlerce yıldır süregelen birikim ve tecrübelerin ışığında oluşan; özgün, Anadolu topraklarının sunduğu ürünlerdeki çeşitlilik ve beş bin yıldan fazla bir zamandır kültürlerin harmanlanması nedeni ile başlı başına bir kültürel hazinedir. Buraya katılan herkese çok teşekkür ediyorum''dedi.

 

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Anavatan Partisi Genel Başkanı Aytekin Araç ise, " geleneksel Anadolu yemeklerimizin tanıtılması, korunması, yemeklerin pişirilme tarzı ile yemek yeme düzeni ve adabının gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak üzere “Yöresel Anadolu Yemekleri ve Kültür Sanat Gecesi’” Kırıkkalemizin isminin duyulmasında büyük önem taşıyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir