En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kızılay plazma arıyor

Türk Kızılay Kırıkkale şube başkanı Mustafa İşler son günlerde Kırıkkale’mizde covid-19 sebebi ile hasta sayısında artışlardan dolayı tedavi gören hastalar için immün plazma bağışı çağrısında bulundu.
Bu haber 401 kere okunmuş. 01.10.2020 Perşembe 16:46

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

 İmmün plazma bağışı hakkında açıklama yapan başkan İşler şunları söyledi.“Değerli arkadaşlar  hem dünya, hem ülkemiz bir  pandemi  sürecinden geçiyor. Maalesef son günlerde Kırıkkale’mizde de Covid 19 sebebi ile hasta sayısında artışlar gözlenmektedir. Pandemi ile mücadelede koruyucu olan hepimizin bildiği gibi öncelik maske, mesafe ve el temizliğidir. Hastalığın ve Hastaların tedavisinde immun plazma ciddi fayda sağlamaktadır. Hastalığı geçirip iyileşmesinin üzerinden 28 gün geçen 18 ile 60 yaş arası herkes immün plazma bağışlayabilir.

 

HAYAT KURTARIYOR

İmmün plazma  Kızılay’a ve Kırıkkale üniversitesi tıp fakültesine verilmektedir. Kırıkkale üniversitesine İmmün plazma bağışında bulunmak  isteyenler İl Sağlık Müdürlüğünün (0318) 233-12-29  / (0318) 233-11-17 / (0318) 233-06-28 / (0318)233-11-34 telefonlarını arayarak 1296 dahili telefon numarası ile bilgi verilmektedir. Kızılay’ a immün plazma bağışı vermek isteyenler Kızılay’ımıza bildirmesi yeterlidir. Kızılay telefon numaramız: ( 0318)224-44-50 İmmün plazma bağışı bulunacak kişiler her Perşembe günü Kızılay tarafından Ankara’ya Cebeci Kan Merkezine götürülecektir.  Ayrıca hastahaneler de yatan hastalar için İl Sağlık Müdürlüğüne ulaşarak oradan plazma temini yapabilir ayrıca Kızılay’a ulaşarak plazma temini yapabilirler.

 

PLAZMA TEDAVİSİ NEDİR?

COVID-19 tanısı konulan, tedavi sürecinin ardından iyileşen hastalardan Türk Kızılay tarafından toplanan kan plazmasının kritik durumda olan hastalarda kullanılması yoluyla gerçekleştirilen tedavi yöntemidir. Bu bağışın sağlık açısından herhangi bir riski bulunmamaktadır. Aferez işlemi esnasında kanın ayrıştırılması için kullanılan setler tek kullanımlık ve sterildir. Setler kapalı sistem olarak çalışır. İşlem esnasında kan cihazla dahi temas etmemektedir. İmmün plazma bağışı, iyileştikten en az 14 gün sonra, en fazla 3 (üç) ay içerisinde yapılabilir. İlk bağışın yapıldığı tarih başlangıç tarihi olarak kabul edilerek, en az 10 gün ara ile bir ay içerisinde en fazla 3 kez olmak kaydıyla 3 ay içerisinde toplam 8 kez immün plazma bağışı yapılabilir. Bir bağışçıdan bir ay içerisinde en fazla 1800 ml plazma toplanabilir.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir