En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Koro’dan ilk konser

Kırıkkale Üniversitesi akademik ve idari personelinden oluşan, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlileri...
Bu haber 90 kere okunmuş. 08.12.2022 Perşembe 18:40

Kırıkkale Üniversitesi akademik ve idari personelinden oluşan, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlileri İdris Çakıroğlu ve Cemali Akçalı tarafından çalıştırılan Kırıkkale Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu, ilk konserini verdi.

 

 

KONSER PROGRAMI

Mavi Salonda gerçekleşen konsere Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan ile öğrenciler katıldı. Konserde koro, Eski Libas gibi Aşığın Gönlü, Ne Feryat Edersin Divane Bülbül, Ayaş Yollarından Aştım da Geldim, Yeşil İpek Bükeyim, Dam Başında Sarı Çiçek, Çay Elinden Öteye, Bahçe Duvarından Aştım isimli türküleri seslendirdi. Ayrıca Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz Kırklar Dağının Düzü, Esra Seyfi Yozgat Sürmelisi, Prof. Dr. Erkan Yurtçu Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem, Prof. Dr. Atike Tekeli Kunt Dağlara Çen Düşende, Işık Yılmaz Suna’m, Erdinç Değirmencioğlu Neredesin Sen?  Türkülerini solo olarak seslendirdi.

 

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Müzik eserlerini solo ve koro halinde seslendiren Halk Müziği Personel Korosu büyük bir beğeniyle dinlendi. İzleyiciler türkülere zaman zaman alkışlarla eşlik etti. Program Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın akademik ve idari personel Türk Halk Müziği Topluluğunu temsilen Türk Halk Müziği Koro Şefi Cemali Akçalıya çiçek vermesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir