En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Köyler güzelleşiyor

Kırıkkale Valiliğince başlatılan “ En Güzel Köy Benim Köyüm Projesi “ kapsamında köylerin çehresi değişmeye devam ediyor.
Bu haber 366 kere okunmuş. 09.06.2021 Çarsamba 17:59

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

2020 yılında başlanılan proje çalışmalarının pandemi dolayısıyla bir müddet aksamasına rağmen, 2021 yılı ilk beş ayında merkez ilçe/Ulaş ve Yukarımahmutlar, Delice/Tatlıcak,Kuzeyyurt,Küçükavşar, Keskin/Hacıömersolaklısı, Sulakyurt/Koruköy ve Yahşihan/Kılıçlar köylerinde köy içi yolların kilit parke ile döşendiğini, Merkez/Ahıllı , Balışeyh/Aşağıkarakısık,Akçakavak ve Delice/Büyükavşar köylerinde ise kilit parke döşeme çalışmalarının devam ettiğini belirten Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “ En Güzel Köy Benim Köyüm projesi kapsamında bütün köylerimizin alt yapısını tamamlayacağız. Balışeyh ilçemize yakın bir mesafede kurulan kilit parke ve beton santralimiz var. Bu santralde ürettiğimiz kilit parke ve beton ile köylerimize kilit parke ve beton yollar yapacağız.” dedi.

 

NELER YAPILIYOR?

Köylerin güzelleştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında çalışmaların normalleşme ile birlikte yeniden hız kazanacağını ve bütün köylerin alt yapısının tamamlanacağını vurgulayan Vali Sezer, İl Özel İdaresinin proje çalışmaları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.2021 yılı programı kapsamında halen 96 projenin yürütüldüğünü ifade eden Vali Sezer, İl Özel idare görev sahasında toplam yol ağının 1665 km olduğunu söyledi.

 

VALİ BİLGİ VERDİ

İl genelindeki 185 köyün 148’in de kanalizasyon tesisinin bulunduğunu,184 köyün içme suyunun yeterli olduğunu, 1 köyde ise kaynak sıkıntısı yaşandığını aktaran Vali Sezer,  o sıkıntıyı da  gidermek için yeni sondaj çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi. Köylerin güzelleştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında; köydeki evlerin tamamı yöresel mimariye uygun olarak boyanırken yollar da kilit parke ile döşeniyor. Metruk binalar tamamen yıkılıyor. Köyün güvenliğini sağlamak için de giriş ve çıkışlara kamera sistemleri takılıyor. Köy meydanları güzelleştirilip kamelyalar ile çöp konteynerleri konuluyor. Okul ve sağlık ocağı gibi kullanılmayan binalar restore ediliyor

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir