En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Köylerde beton çalışması

İl Özel İdaresi 2021 Yılı Yatırım Programı Balışeyh'in Ulaklı, köyünde gerçekleşti...
Bu haber 290 kere okunmuş. 07.06.2021 Pazartesi 18:04

İl Özel İdaresi 2021 Yılı Yatırım Programı Balışeyh'in Ulaklı, köyünde gerçekleşti. Köylerin sorun ve taleplerinin çözüme kavuşması amacıyla başlatılan çalışmalar olumlu şekilde sonuç veriyor. Bu kapsamda kurulan ‘Kilit parke ve beton santrali’ ile köylerin yolları daha uzun ömürlü ve maliyeti daha uygun olan beton yollar ile kaplanıyor.

 

 

PROGRAM YAPILDI

Açılış programına Vali Yunus Sezer, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Uğur Özmen, Balışeyh Kaymakamı İbrahim Gökçe, AK Parti İl Başkanı Mustafa kaplan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, kamu kurum il müdürleri,  il genel meclis üyeleri ile çok sayıda köylü vatandaş katıldı.

 

VALİ BİLGİ VERDİ

Açılış programında konuşma yapan Vali Yunus Sezer, “Şuan da Türk bayrağını görüyoruz. Bu bayrak bizlere ecdadımızın en büyük yadigârı ve en büyük emanettir. Bu bayrak ve bu vatan uğrunda her türlü fedakarlığı etmemize değer kutsal topraklar. Bazıları buraları bozkır olarak görebilir ama buraları bu vatanın en kıymetli en değerli yerleri olarak görüyoruz.  Buralar, gece gündüz hizmetkar olmamız için bu kadar kıymetli. Geçen yıllar bir hayal kurduk köylerimizin tamamına kilit parke yapalım ve bütün köylerimizi en üst hizmetlerle buluşturalım” dedi.

 

CAN BİLGİ VERDİ

 AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Gerçekten tarihi günlerden birisini yaşıyoruz. Pandemi süreci ve ekonomik dar boğaz var. Bütün bu sıkıntılara rağmen yatırım yapıyoruz. Bu durumlara rağmen köylerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi ve şehrimizi düşünüyoruz. Bu manada çok önemli. Malumunuz olarak bir kuraklık yaşıyoruz. Hububat ürünlerinin daha çok ekildiği bir bölgede kuraklık yaşıyoruz. Buğday ve arpa eken çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi noktasında ilçelerimizde incelemelerde bulunduk. Hasar tespitleri çok ciddi oranlarda” dedi.

 

 

Can ayrıca, “Bütün bu hasar tespiti tutanakları tutulduktan sonra girişimlerimiz ve önerilerimiz oldu. Çiftçilerimiz bundan sonra TARSİM’e müracaat etmeliler. Önümüzdeki senelerde bunun ilerlemesi noktasında girişimlerde bulunması lazım. Yüzde 60 olan devlet hibesi yüzde 70’e çıkıyor. Ve zarar karşılama oranı ise yüzde 80. Kuraklığın muhtemel olduğu bölgemizde çiftçilerimizin TARSİM’e rağbet göstermesi lazım. Bizim talebimiz doğrudan desteklerin hububat kota oranında geçen yıl neyse ürün desteğinin verilmesi noktasında oldu” dedi.

 

ÇAYKARA ÇALIŞMAYI ANLATTI

İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, “İlimizin iki bin 137 kilometre köy yolu ağımız var. Bu yol ağımızın yaklaşık 700 kilometresi stabilize olup, 170 kilometresi sıcak asfalt ve bugün başlayacağımız ilk denemesini Yahşihan ilçemiz Irmak köyümüzde üç kilometre beton yol yapmıştık. Gerekli verimi aldıktan sonra Bartın’da beton yol incelemesiyle birlikte uygulanan bu beton yol çalışmasını köylerimiz içinde uygulamaya başladık” dedi.

 

KÖYLERDE ÇALIŞMA

İl Özel İdare Genel Sekreteri Haluk Karahan, “Görev sahamıza giren her alanda büyük bir çalışma azmiyle işlerimizi yapmaya gayret ettik ve gayretimiz devam ediyor. Ülkemizi sarsan Kovid salgınına rağmen, personellerimizin neredeyse yüzde 75’i bu hastalıkla tanışmış olmasına rağmen, bu yılda hizmetlerini aksatmadan sürdürmeyi devam ediyor. İdaremizce bu yıl programımızda 39, içme suyu programında 41, kanalizasyon programında 1, üst yapı programımızda 15 adet olmak üzere toplamda 96 proje yürütmekteyiz. Günümüz itibariyle bir köyümüz hariç, 184 köyümüzün içme suyu yeterlidir.  O bir köyde kaynak sıkıntımız var inşallah onu da gidermek için sondaj çalışmaları devam etmekte” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir