En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Kuraklık incelemesi

Vali Yunus Sezer, Balışeyh ve Delice ilçesine bağlı köylerde, kuraklık sebebiyle yanan ekili hububat alanlarında incelemelerde bulundu.
Bu haber 285 kere okunmuş. 20.05.2021 Perşembe 18:20

VALİ’DEN İNCELEME

İlk olarak Balışeyh ilçesine bağlı İzzettin ve Kargın köylerinde bulunan hububat ekili alanlarda incelemelerde bulunan Vali Sezer, daha sonra Delice ilçesine bağlı Büyükyağlı ve Herekli köylerinde incelemelerini sürdürdü. Sezer, bu yıl yağışların yeterince alınamaması nedeniyle çiftçilerin büyük emek vererek ektikleri buğday ve arpaların kuruduğunu ve Kırıkkale genelinde ön hasar tespitlerinin yapılarak raporların Tarım ve Orman Bakanlığına sunulduğunu ifade etti.

 

VALİ BİLGİ VERDİ

Vali Sezer “2021 yılı üretim sezonu itibarı ile ilimizin toplam ekiliş alanı 2.180.000 dekardır. Bu ekiliş alanları içerisinde 1.474.437 dekar alanda ise hububat ekili olup, yapılan çalışmalar neticesinde bu alanın ne kadarlık kısmının kuraklıktan etkilendiğinin çalışmaları tamamlanmıştır. Ayrıca ilimizde 450.000 dekar nohut ekiliş alanı bulunmakta olup, yapılan çalışmalarda henüz bir kuraklık hasarı tespit edilmemiştir. “ dedi. İncelemelerinde Vali Sezer’e, Balışeyh ve Delice İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclis Başkanı, Tarım ve Orman İl Müdürü, İlçe Müdürleri, Ziraat Odası Başkanı ve İl Genel Meclis Üyeleri eşlik etti” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir