En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

KÜRESEL ISINMA ÇİFTÇİYİ VURDU

Küresel ısınma Kırıkkaleli çiftçiyi zor durumda bıraktı. Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, 15 gün içerisine yağmur yağmaması durumunda çiftçiyi çok büyük sıkıntıların beklediğini söyledi.
Bu haber 862 kere okunmuş. 25.04.2018 Çarsamba 14:17

YAĞMUR BEKLİYORUZ

Kırıkkale´de 2017 - 2018 kış döneminde yağmur ve karın yağmaması çiftçiye büyük sıkıntılar açtı. Konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, “2017 – 2018 döneminde ilimizde çok kış şartları olmadı. Nisan ayına girdiğimiz şu günlerde acil yağmura ihtiyaç istenilmektedir. 15 gün içerisinde yağmur yağmaz ise arpa ve buğdaylarda sıkıntı meydana gelecek”

 

ÇİFTÇİ DUAYA ÇIKIYOR

Kumsal olan arazilerde özellikle Çerikli ve Delice´de bandında acilen yağmura ihtiyaç olduğunu dile getiren Başkan Sümer, “Bunun içinde köylü ve üreticilerimiz hububatın sıkkınlığından dolayı biran önce yağmur duasına çıkmak üzeredir. Bazı köylerde yağmur dualarına çıkılıyor. Nisan ayında yağmur yağarsa hassatı bir nebzede olsun kurtaracak. Yağmur görmemesi takdirde ürün rekoltelerinde sıkıntı yaşanılacak”

 

ÜRETİCİ NOHUTTAN ÜMİTLİ

İlimizde çok yüksek miktarda nohut ekildiğini ifade eden Sümer, “Geç ekilen nohutların yağmura ihtiyacı var. Yağmurla birlikte nohutlarda çıkacak. Üretici bu yıl buğdaydan ve arpadan daha fazla nohutta istikbalini bağladı. Eskisi gibi kış şartlarını görmüyoruz. Küresel ısınmadan dolayı ilimizde kış yaşanmıyor. Kış ayının bahar gibi geçmesi çiftçiyi zora sokuyor. Sulanabilir arazilerde ise üreticilerimiz su sıkıntısı çekiyor. Hassat döneminin hayırlı ve bereketli olsun”  dedi. 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir