En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

KÜ’de skandal atama

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı’nın kızı “Araştırma görevlisi “olmak için 3 sınava girmiş ve kazanamadı. Ancak babasının üniversitesinde ikinci olmuş. Kendisinden 15 puan yüksek puan alan adayı eleyerek üniversitede işe başlamış. Bu gelişme ulusa
Bu haber 723 kere okunmuş. 31.05.2019 Cuma 13:40

İŞTE O HABER

Sözcü gazetesi tarafından gündeme getirilen skandal olayla ilgili haber şöyle: Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı'nın kızı “Araştırma görevlisi “olmak için 3 sınava girdi ve kazanamadı. Ancak babasının üniversitesinde ikinci oldu.

 

KAZANDIĞI GRUPTAN BÖYLE DUYURULDU

Türkiye böyle başarı görmedi! Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan ve “Yöneticilerin Hesap Günü Var Mı?” adlı kitabı kaleme alan Nihat İnanç'ın kızı Ayşenur İnanç, ülke genelinde aynı ay içerisinde 3 değişik üniversitede girdiği tüm sınavlarda elendi. İnanç önce, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ndeki sınavda 46'ıncı oldu. İsminin karşısına “Sınava girmeye hak kazanamadı” yazılan ve burada umduğunu bulamayan İnanç, bu kez şansını Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde denedi.

 

İKİNCİYİ ELEMİŞ

Ancak burada da 46'ıncı oldu ve sınavı yine kaybetti. Ayşenur İnanç, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde de sınava girdi. Ancak burada da 29'uncu sıraya girebildi ve kazanamadı. Son şansını, yine ay içerisinde babasının yönetici olduğu Kırıkkale Üniversitesi'nde denedi. Ayşenur İnanç, girdiği “Araştırma Görevlisi” sınavında, 34 adayı eleyerek ikinci oldu. Asıl şaşırtan gelişmeler ise bundan sonra yaşanmaya başladı. İkinci sırada sınavı kazanan İnanç, kendisinden 15 puan yüksek alan ve birinci sıradaki aday Mehmet Can Sürmeli'yi de eleyerek “asil” sıradan sınavı kazanan tek kişi oldu ve babasının üniversitesinde işe başladı. Sınavı birincilikle kazanan talihsiz aday Sürmeli ise “yedeğe” kalarak işsiz kalmaya devam etti.

 

KIZIM DAHA UYGUN

SÖZCÜ'nün konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Baba Nihat İnanç, tartışmalı atamayı şu sözleriyle savundu: “Kızımın şartları buna daha çok uyuyordu. Çünkü kızımın yaptığı bir yüksek lisans programı var. Kırıkkale Üniversitesi, yüksek adaylar için lisans ya da doktora şartını koyuyor. Böylece, bir bölümün eleman alınacak ilgili anabilim dalında, birebir çalışan adaylar tercih ediliyor. Ki en doğru yöntem de elbette budur. Bu bağlamda Kırıkkale Üniversitesi'nin çıkmış olduğu ilanda, ilan edilen çok sayıda kadroya, çok az başvuru sahibinin başvurusu kabul edilmişti. Hatta bazı bölümlere, başvuruların hiçbirisi kabul edilmemişti ve çok sayıda kadro boş kalmıştı. Benim kızımın da başvurduğu kadroya sadece iki kişinin başvurusu kabul edilmişti.”

 

HOCA KİTAP YAZMIŞ

Kitabında hakkını yiyenleri Allah'a havale etmiş Rektör yardımcısı Nihat İnanç “Yöneticilerin hesap günü var mı?” adlı kitabı kaleme aldığı öğrenildi. İnanç'ın kitabında hakkını ihlal edenleri Allah'a havale ettiğini yazması dikkat çekti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir