En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mağduriyet giderilmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, kamuda sözleşmeli işçilerin kadroya geçirilmesi...
Bu haber 115 kere okunmuş. 13.10.2022 Perşembe 18:43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, kamuda sözleşmeli işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'de soru önergesi verdi.

 

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Konu ile ilgili TBMM'de verdiği yazılı soru önergesinde CHP'li Önal şu ifadelere yer verdi: "Uzun yıllardır ülkemizde, kamu kurumlarında sözleşmeli personel olarak çalışan işçilerin kadroya geçirilmesi sorunu yaşanmaktadır. Çalışma barışı, eşit işe eşit ücret, çalışma güvencesi gibi önemli sorunları giderecek uygulama ile ilgili olarak daha önce kapsamlı bir adım atılacağı söylense de bu konuda yaratılan mağduriyetler ve hak kayıpları halen giderilememiştir. Türkiye genelinde Öğretmenevlerinde uzun yıllardır çalışan, emek veren ancak hak ettiği kadroyu halen alamayan binlerce sözleşmeli personel bulunmaktadır. İktidar partisince 90 bin taşeron işçinin kadroya alınması ile ilgili çalışma yapıldığı yönünde birtakım haberler basında yer almıştır. 

 

NE ZAMAN OLACAK?

Geçtiğimiz günlere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Vedat Bilgin, 90 bin taşerona kadro planlaması yapıldığı yönünde açıklama yapmış, ancak kurumlarda sözleşmeli işçi olarak çalışan personelin durumu ile ilgili bir bilgi vermemiştir. Bu bağlamda;1- Türkiye Genelinde Öğretmenevlerinde sözleşmeli işçi pozisyonunda çalışan personelimizin sayısı nedir?2- Yıllardır Kuruma hizmet eden, emek veren ancak hak ettiği kadro ve özlük hakları kendilerine verilmeyen Öğretmenevlerinde çalışan sözleşmeli işçilerimizin kadroya geçirilmeleri için yaptığınız bir çalışma var mıdır? Bu konuda yıllardır devam eden hak kayıpları ve mağduriyetleri ne zaman gidermeyi düşünüyorsunuz?''

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir