En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mantar üretimi desteği

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin tarafından ilçedeki genç mühendislere ve girişimcilere destek amacıyla istiridye mantarı üretimi için alan tahsis edildi.
Bu haber 92 kere okunmuş. 07.01.2024 Pazar 16:32

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin tarafından ilçedeki genç mühendislere ve girişimcilere destek amacıyla istiridye mantarı üretimi için alan tahsis edildi. Bu alanda üretimi başlayan istiridye mantarları için de TPE tarafından tescil belgesi alındı ve hem mantar hem de üretim resmiyet kazandı. Gençlere destek olacaklarına dikkat çeken Başkan Tekin, üretim tesisini gezerek hem bilgi aldı ve hem de çalışmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

TESCİL BELGESİ ALINDI

Örnek bir çalışmaya daha imza atan Başkan Tekin, çalışmayla ilgili bilgi vererek, “İlçemizdeki genç mühendis kardeşlerimize Belediyemizden tahsis ettiğiniz arazide, dört mevsim üretim yapabilecek ikinci üretim tesisini kurdular. Toptan ve perakende satışlara başladılar.    Genç girişimci kardeşlerimizi tarım projeleri için bekliyoruz. Bahşılı istiridye mantarı ismi de TPE tarafından tescillendi ve resmiyet kazandı” dedi.

 

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Kırıkkale’de ilk kez bir ürün ve üretim için de tescil belgesi alınmış oldu. Gençlerin üretimine başladıkları mantar için Bahşılı İstiridye Mantarı adı ile tescil belgesi alınırken, yapılan çalışma da böylece resmiyet kazanmış oldu. Bu çalışmanın Kırıkkale geneline örnek teşkil etmesi bekleniyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir