En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mazbatasını aldı

Geçtiğimiz gün Baro Başkanlığı’na seçilen Avukat Mutlu Korkmaz, Kırıkkale Adliye Binasında mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mesut Şengönül’den aldı.
Bu haber 162 kere okunmuş. 12.10.2022 Çarsamba 20:31

MAZBATA TÖRENİ YAPILDI

Mazbata almadan önce kendisini kutlamaya gelen avukatlarla bire bir ilgilenen Kırıkkale Baro Başkanı Mutlu Korkmaz, mütevazi  tutumu ve cana yakınlı ile birleştirici ve güler yüzlü kişiliğini gün yüzüne çıkarttı. Tek tek meslektaşlarıyla hatıra fotoğrafı çekinen Başkan Korkmaz, mazbata öncesi meslektaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirdi. Mazbatasını merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mesut Şengönül’den aldı. Başkan Korkmaz, daha sonra eski başkan Talat Apaydın’a emeklerinden ve odaya katkılarından dolayı plaket takdim etti. Talat Apaydın’da Korkmaz’a yeni görevinde başarılar diledi.  Başkan Korkmaz, misafirleriyle birlikte makamına geçtiler. Burada ikramlar yenildi ve hoşça vakit geçirildi. Misafirler Korkmaz’a hayırlı olsun temennisinde bulundular. 

 

BAŞARILAR DİLEDİ

Baro Başkanlığı’na seçilen Mutlu Korkmaz’a yeni görevinde başarılar dileyen Şengönül, “Bu bir demokrasi yarışıydı. Kazana da olacak. Bu yarışta kaybedende olacak. Bu yarışı Avukat Mutlu Korkmaz, kazandı. Kendilerine yeni görevinde üstün başarılar diliyorum.”dedi.    Kırıkkale Baro Başkanı Mutlu Korkmaz, “Bu programa gelerek bizleri onurlandıran başta Kırıkkale Başsavcısı İbrahim Keskin beye mahkeme başkanlarıma, hakimlerime ve kıymetli meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.   Sizleri Sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.  Eski Başkanımız Talat Apaydın beye,  görevleri süresince göstermiş oldukları gayret ve özveri için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.   İlk kez Tanzimat Fermanı ile anayasa geçmişimizde yer bulan hukukun üstünlüğü ilkesi, Cumhuriyetimizin temel taşlarından biri olup demokrasilerin hem varlık sebebi hem de güvencesidir. Modern dünyada demokratik bir ülke olarak varlık bulmamızın yolu, hukukun üstünlüğü ilkesine olan bağlılığımızdır. Son dönemlerde, hukuk devleti olma hüviyetinden sapmalar yaşansa da; Cumhuriyetimizin gücü, hukukun üstünlüğünü yeniden ortaya çıkarmaya yetecektir. Tam da bu sebeple, bu gücün temel taşı olan bizlere her zamankinden  daha fazla görev düşmektedir” dedi.

 

BARO HEPİMİZİNDİR

Korkmaz, “Adaletin özü, mağduriyeti ortadan kaldırmaktır ; Ve bu savunmanın asli fonksiyonudur. İşte bu sebeple, hep birlikte savunma erkini güçlendirmek ve önündeki engellerin kalkması için mücadele etmek  görevimiz olacaktır. “Bir yerdeki adaletsizlik, her yerdeki adalete tehdittir.” anlayışı ile hareket ederek tüm adaletsizliklerin karşında amasız ,fakatsız  ve korkusuz bir şekilde mücadele edeceğimizi siz değerli meslektaşlarım huzurunda taahhüt ediyorum. Bu süreçte  Avukatlık mesleğinin ve baronun kurumsal kimliğinin ; yargı sistemi ve diğer kurumsal yapılar karşısında, hak ettiği yeri alması temel gayemiz olacaktır. Bu minvalde baroyu basamak olarak görmeyeceğimizi, şeffaf olacağımızı, meslek ve meslektaşımızın sorunlarına duyarsız kalmayacağımızı deklare eder, Aynı zamanda Kişilerin ve belli grupların değil hukukun  ve yargı bağımsızlığının hakim olduğu, güçlünün değil hukukun üstün olduğu  ideal hukuk devleti için bütün gayretlerimizle çalışacağımıza inancımız tamdır” dedi.

 

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Başkanlık yarışında Avukat Oğuzhan Coşkun ve Avukat Mutlu Korkmaz yarıştılar. Seçim sonucunda Avukat Mutlu Korkmaz 151 oy aldı, Avukat Oğuzhan Coşkun ise 110 oy aldı.  Avukat Mutlu Korkmaz’ın listesinde; Yönetim Kurulunda, Av. Serhat Develioğlu, Av. Asiye Çiçek Yılmaz, Av. Adnan Uçar, av. Neşe Zeyrek, Av. Gökay Gül, Av. Mehmet Sarıgül, Av. Salih Eroğlu, Av. Cemal Piliç, Av. Hüseyin Günay, Av. Tuğçe Günel Pekdoğan, Disiplin Kurulunda, Av. Nizamettin Özçelik, Av. Burhan Durmuşoğlu, Av. Gülsen Yeşiloğlu, Av. Özlem Atman, Av. Murat Köse, Denetim Kurulunda, Av. Sadettin Köse, Av. Merve Uygun Aytekin, Av. Merve Atay Sarıtaş, TBB Delege Adayları Av. Mustafa Akyıldırım, Av. Erol Çakır, Av. Şamil Özdemir yer aldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir