En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Merkez kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük icraat programını açıkladı. Program kapsamında Ankara-Kırıkkale-Sivas arası Yüksek Hızlı Trenin 120 km hat serimi gerçekleştirilecek. Ayrıca Kırıkkale’de düzensiz mülteci göçünü önlemek için geri gönderme mer
Bu haber 788 kere okunmuş. 06.08.2018 Pazartesi 13:58

ÇALIŞMA YAPILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük icraat programı tanıtım toplantısına katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmeti’nin önümüzdeki 100 günde gerçekleştireceği icraat ve projelerin tanıtıldığı programda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve tüm Bakanlar da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan programda, gerçekleştirilecek projelerden bazılarını da açıkladığı bir konuşma yaptı.

 

KIRIKKALE'YE KURULUYOR

Bakanlıklar nezdinde 100 günde yapılacak yatırım ve çeşitli çalışmalar hakkında bilgi veren Erdoğan, “Düzensiz göçün önlenmesi çalışmaları için Kırıkkale, İstanbul/Tuzla, Kocaeli ve Iğdır'da 4 yeni geri gönderme merkezi kuruyoruz. Geçici barınma merkezlerinden 5 tanesi daha iyi koşullarda merkezlere nakledildi. 4 yeni geri gönderme merkezi ile 12.276 olan mevcut kapasitenin yüzde 30 artırılarak 15.926’ya çıkarılması ve 5 adet Geçici Barınma Merkezinde kalan yabancıların daha iyi koşullardaki merkezlere nakledilmesi sağlanacak” dedi.

 

ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞMASI

İç Anadolu Bölgesi’nde ulaşım anlamında ciddi katkı sunacak olan Yüksek Hızlı Tren çalışmaları hakkında da bilgi veren Erdoğan, “Ankara-Kırıkkale-Sivas arası Yüksek Hızlı Trenin 120 km hat serimi gerçekleştirilecek. Kırıkkale dahil 32 ilde faaliyette olan 112 Acil Çağrı Merkezleri’nin faal olduğu il sayısı Yüzde 30 artırılarak 42’ye çıkarılacak. Kırıkkale’de uygulanan tek çağrı üzerinden acil numaralar çalışmasını da genişleteceğiz” şeklinde konuştu.

 

TAVİZ VERİLMEYECEK

Doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumların 100 günde gerçekleştirmeyi hede¢edikleri çok değerli projeleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar içinde savunma sanayi projelerine ayrı bir önem veriyorum. Programımızda yer alan 400 projenin 48’i savunma sanayimize aittir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz beş yılda yaşadığımız her hadise bize, savunma sanayi projelerinin önemini bir kez daha göstermiştir. Sadece sayısal olarak büyük ve en modern silahlarla donatılmış bir orduya sahip olmak tek başına anlamlı değildir.”

 

TAHAMMÜL YOK

Konuşmasında, 400 projeden başlıklar hâlinde örnekler veren ve bu başlıkların, binlerce proje içinden süzüldüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim dönemimizdeki açılış törenlerinde, onlarca, yüzlerce, hatta bazen binlerce projeyi toplu olarak hizmete sunduk. O kadar çok eser ve hizmet üretiyorduk ki, bunları teker teker açmaya vaktimiz yoktu. Sizlerin de şahit olduğu gibi, 100 günlük icraat programımızı özetin özeti mahiyetinde anlatmamız bile bir hayli uzun sürdü. Türkiye’nin vakit kaybına tahammülü yoktur. Bizim önümüzde, 2023 hede¢eri başlığı altında topladığımız bir yol haritamız var. Son beş yılda ardı ardına yaşadığımız hadiseler, bazı alanlarda bu yol haritasının gerisinde kalmamıza yol açtı. Önümüzdeki beş yılda, iki kat, üç kat daha fazla çalışarak daha fazla mesafe kat ederek, bu kaybı telafi etmek mecburiyetindeyiz.”

 

UMUTLA BAKIYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yönetimlerin birbirlerine enkaz değil, her şeyiyle tıkır tıkır işleyen ülke devrettikleri bir Türkiye’ye kavuşmanın, milletin hakkı olduğunu söyledi. Türkiye’yi sadece ekonomisiyle, altyapısıyla, üstyapısıyla, insan gücüyle büyütmekle kalmadıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ülkemize ve milletimize asıl hizmetimiz, asırlardır yaşadığımız bozgun, gerileme, kayıp, moralsizlik iklimini tersine çevirmiş olmamızdır” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün ister ticaret, ister ziyaret için yurt dışına giden tüm vatandaşlarımız, dünyanın her yerinde başı dik, özgüveni yerinde, bayrağına sahip çıkan, pasaportuyla gurur duyan bir şekilde dolaşabiliyor. Ülkemizin içinde de herkes geleceğine umutla bakıyor” değerlendirmesinde bulundu.  

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir