En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mesleki eğitimi anlattı

İmalat Sanayiine yönelik faaliyet gösteren firmaların mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği protokolü imzaladı.
Bu haber 191 kere okunmuş. 11.08.2022 Perşembe 19:39

İmalat Sanayiine yönelik faaliyet gösteren firmaların mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği protokolü imzaladı. İmza töreninde söz alan TSO Başkanı Ahmet Varlı Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi hakkında bilgi verdi.

 

 

 

İMZA TÖRENİ YAPILDI

TOBB Konferans Salonu’ndaki Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreni’nin açılış konuşmalarını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektörün mesleki eğitim merkezlerinden daha çok istifade etmesi gerektiğini belirterek, "Ben bu kapsamda gençlerimizi, mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyorum." dedi. Konuşmasında, memleketin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna inandıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Mesleki eğitim, özel sektörün insan kaynağını karşılamada en önemli vasıta olsun istiyorduk. Bu bizim 20 senedir gündemimizde olan bir konuydu. Bakanımız Sayın Mahmut Özer’den bu konuda hem büyük destek hem de önemli icraatlar gördük." diye konuştu.

 

ÖNEMLİ BİR KONU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yapılan iş birliği sayesinde ülkenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmenin yanı sıra genç işsizlik oranının da OECD ortalaması olan yüzde 15'e düşürüleceğini söyledi. Bakan Özer konuşmasında, TOBB'un eğitimdeki en büyük paydaşları olduğunu belirterek, mesleki eğitimin ayağa kaldırılmasında ilk hamle olan, "81 ilde 81 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Projesi"nin de TOBB ile hayata geçirildiğini anımsattı.

 

VARLI BİLGİ VERDİ

Mesleki Eğitim Merkezleri İşbirliği Protokol töreninde söz alan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, oda tarafından faaliyete geçirilen Kırıkkale Mesleki Eğitim Merkezi hakkında bakan Özer, Hisarcıklıoğlu ve Türkiye’nin dört bir yanından toplantıya katılan oda borsa başkanlarına bilgi verdi. CNC ve kaynak alanlarında cinsiyet ve eğitim şartı gözetmeksizin meslek sahibi olmak isteyen herkesin bu mesleki eğitim merkezinden faydalanabileceklerini ifade eden Varlı, mesleki eğitimin, eğitim dünyasında yeniden cazibe merkezi haline geldiğine işaret ederek, Türkiye genelindeki meslek liselerdeki doluluk oranının 2022 LGS'de yüzde 95 olduğunu söyledi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir