En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Milli Birlik buluşması

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları ile yemekte buluştu
Bu haber 597 kere okunmuş. 15.07.2019 Pazartesi 18:29

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları ile yemekte buluştu. Kırıkkale Valiliği tarafından Polis evinde düzenlenen yemek programına eşi Canan Sezer Hanımefendi ile birlikte katılan Vali Sezer, şehit aileleri ve gazilerle görüşerek, selamlaştı.

 

 

BİR ARAYA GELDİLER

Programda konuşan Vali Sezer, “Binlerce yıldır bu aziz milletin ne bayrağı bir bez, ne de vatanı kuru bir toprak olmamıştır. Bazen kanla, bazen gözyaşıyla suladık, ama hiç birisini kurutmadık. Bir millet olmanın, bir vatan sahibi olmanın, bir bayrak sahibi olmanın elbette ki bir bedeli vardır ve biz bu üçünün de en şereflisine, en güzeline sahip olduğumuz için hep en büyük bedelleri ödedik, ödemeye de devam ediyoruz “ ifadelerine yer verdi.15 Temmuz’da hainlerin her şeyi hesapladığını ama milleti hesaba katmadığını hatırlatan Vali Sezer, “ 15 Temmuz’da ihanete uğradık, milletin göz bebeği, peygamber ocağından çıkan hainlerce saldırıya uğradık. Tanklar yürüyecek, bildiriler okunacak, millet sinecek evinden çıkamayacak, iktidarı ele geçirip bu ülkenin anahtarlarını birilerine teslim edeceklerdi. Bu hesap onların hesabıydı ama tutmadı. Çünkü Allah’ın hesabı başkaydı. Millet sinmedi, lideri sinmedi meydanlara indi, tankın önüne dikildi ve onlara vatan nedir, millet nedir, bayrak nedir bir gecede öğretti. Burası İslam’ın son kalesi, burası Anadolu diyerek sokakları doldurdu. Çıplak ellerle tanka, topa dur dedi. Gözünü kırpmadan ateşe ve şehadete yürüdüler gazi oldular, şehit oldular” dedi.

 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Salonda duygulu anların yaşandığı konuşmasının devamında Vali Sezer şunları kaydetti:“ Derdimiz çoktur, üzüntümüz derindir. Hayatının baharında komiser olmak isteyen Özel Harekat Polisi Hakan’a mı üzülelim, Hakan gibi doğum gününde şehadete koşan mesleğine aşkla bağlı üç çocuk babası Karakeçili Türkmeni Özel Harekat Polisi Alpaslan’a mı yanalım, hanesinden bir şehit üç gazi veren Volkan’a mı üzülelim. Üniversiteyi yeni bitirmiş, 26 yaşında kalbi vatan için çarpan ‘ Bugün devletim, bayrağım için bir şeyler yapmazsam ne zaman yapacağım ‘ diyerek şehadete ulaşan Aydın’a mı üzülelim, yine vatan sevgisi gibi futbol sevdası dillere destan Volkanımıza mı yanalım.

 

SAVUNMAYA DEVAM EDECEKTİR

Yine ismini yâd edemediğimiz, anamadığımız şehitlerimize, gazilerimize üzülüyoruz. Bu ateş ne soğur, ne küllenir. Bizi bir tek şey teselli eder. O da şu ay yıldızlı bayrağın nazlı nazlı dalgalanması, devletin ve vatanın anahtarlarının yine milletin elinde olması bizleri teselli eder.”Bize saldıranların gücümüzün nereden geldiğini kavrayamadıklarını vurgulayan Vali Sezer “ Onlar sanıyorlar ki burası kuru bir toprak parçası, bu sallanan bez, bu karşımızdaki kuru kalabalıktır. Onun öyle olmadığını Seyit Onbaşıyla, Şerife Bacıyla, Nene Hatunla Çanakkale’de Dumlupınar’da çarpışanlarla, 15 Temmuz’da tankların önüne yatanların; zaman ve mekân farklı olsa da aynı ruhlar olduğunu 15 Temmuz’da bir kez daha öğrendiler. Bu millet şehitler verecek, illa ki galip gelecek ve ilelebet bu bayrağı, bu vatanı, bu yüksek şuuru savunmaya devam edecektir ” dedi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından dua okunmasının ardından sona erdi.Şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarının katıldığı programa ayrıca, Mühimmat ve Garnizon Komutan Vekili Alb.Ali Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal, Vali Yardımcısı Vekili Şahin Arsal, İl Jandarma Komutanı J.Alb.İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir