En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

MKE için açıklama

Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal açıklamada bulundu. Önal, "Bir süredir Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun yapısı...
Bu haber 541 kere okunmuş. 04.06.2021 Cuma 14:10

Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal açıklamada bulundu. Önal, "Bir süredir Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun yapısı ve statüsünün değiştirileceği konusu kamuoyunda tartışılmakta, zaman zaman bu konu basına da yansımaktadır” dedi.

 

 

AÇIKLAMA YAPTI

Önal, "Ülkemizde özelleştirme, özerkleştirme veya işletme devri gibi kavramlarla son yıllarda kamu kurumlarının özel sektöre devrinin yolu açılmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren bin bir yoklukla, milli sermayeyle, vatandaşımızın ortak alın teri ile kurulan bu varlıklarımız bir bir elimizden çıkmıştır. Bununla birlikte Milli Savunma Sanayimizin lokomotifi olan, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yurt içi ve yurt dışı askeri operasyonlarında kullandığı mühimmatı üreten, Anadolu nun orta yerinde kurulan Kırıkkale' ye önce ilçe sonra il olma özelliğini kazandıran MKEK ve bağlı kuruluşları, her dönem hem vazgeçilmezimiz hem de gururumuz olmuştur. Önce dedelerimizin, sonra babalarımızın şimdi de fedakar işçi kardeşlerimizin çalıştığı bu kurum bizim vazgeçilmezimizdir. Bu anlamda her Kırıkkaleli için MKEK Kırıkkale'dir; Kırıkkale MKEK'dir” dedi.

 

DURUMU ANLATTI

Önal, "MKEK' nin yurt güvenliğimizdeki stratejik önemi, savunma sanayimizin ana omurgasını oluşturması ve yarınlarımızın teminatı olması gibi hayati sebeplerle kamuya ait olma özelliği korunmalıdır. Bu anlamda son dönemlerde sıkça tartışılan, kurumun yapısı ve statüsünün değiştirilmesi ile ilgili haberler başta Kırıkkale' miz olmak üzere tüm ülkemizde kaygıyla takip edilmektedir. Daha önce başka kamu kurumlarının da benzer yöntemlerle yapı ve statülerinin değiştirilmesi girişimleri her defasında fiyaskoyla sonuçlanmış, ata dede yadigarı kamu kurumlarının milletimizin elinden çıkmasına yol açmıştır.

 

KAMUOYUNA AÇIKLAMA

MKEK' nin tarihten gelen sorumluluk ve önemini azaltacak ya da zaafa uğratacak her türlü girişimin ve düzenlemenin karşısında olacağımızı şimdiden duyururuz. Kadrolu ve taşeron çalışanlarıyla, memur, tekniker ve mühendisleriyle, idari binalarıyla, atölyeleriyle, sosyal tesisleriyle kısacası herşeyiyle şehrimizin ve ülkemizin gururu olan MKEK ile ilgili yapılmak istenilen tüm girişimleri hassasiyetle takip ettiğimizi; kuruma, kurumun milletimize ait olma özelliğine, tüm kurum çalışanlarımızın özlük hakları dahil tüm kazanımlarına zarar verecek her türlü girişime itiraz edeceğimizi, 3 yılı aşkın süredir MKEK' de kadro bekleyen taşeron işçi kardeşlerimizin haklarını savunmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir