En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

MKE özelleşmeyecek

Kırıkkale AK Parti Milletvekili Ramazan Can, AK Parti il teşkilatında basın mensuplarıyla ve partililerle bir araya geldi.
Bu haber 302 kere okunmuş. 25.06.2021 Cuma 18:20

Kırıkkale AK Parti Milletvekili Ramazan Can, AK Parti il teşkilatında basın mensuplarıyla ve partililerle bir araya geldi. Gündemi meşgul eden MKE ile ilgili açıklamada bulunan Can, "MKE Türkiye'nin, Kırıkkale'nin göz bebeğidir. MKE kesinlikle özelleştirilemez. MKE'yi yüzüncü yılda taçlandıracağız" dedi.

 

 

PARTİDE AÇIKLAMA YAPTILAR

AK Parti İl teşkilatında gerçekleşen toplantıya AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emrah Doğan, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları katıldı. İlk olarak Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı konuyla ilgili açıklamada bulundu. Saygılı, "Hayırlı bir çalışma olacağına inanıyoruz. Partimiz güzel bir kanun teklifi verdi. Ramazan Can çok ciddi katkılar sağladı. Bir bilgi kirliliği var. MKE satılacak özelleşecek diye. MKE asla satılmaz. MKE satılacak olsa böyle bir kanun gerekmez. Bu kanunla MKE daha çok güçlenecek''dedi.

 

MKE ÖZELLEŞMEYECEK

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, babası ve dedesinin de MKE'den emekli olduğunu söyledi. Can, "1984 yılında ortaokulu bitirdikten sonra sınavla MKE'nin çırak okuluna torna tesviyeci olarak girmiş, fabrikada tezgahların arasında çalışarak MKE'nin ekmeğini yiyerek İstanbul Hukuk Fakültesini dışarıdan bitirmiş, avukat olmuş, siyasete atılmış bir kardeşinizim. MKE'yi kuranlardan Allah razı olsun." dedi.

 

HUKUKİ ALT YAPI OLACAK

MKE'nin tarihçesini ve yaşanan süreçleri anlatan Can, "MKE Türkiye'nin, Kırıkkale'nin göz bebeğidir. MKE kesinlikle özelleştirilemez, özelleştirilmez. MKE Hazine'ye bağlanacak." ifadesini kullandı.Bir bilgi kirliliğinin dolaştığını belirten Can, "Memleketimizin en güzide kurumlarından birini dünya silah devleriyle rekabet edecek hukuki altyapıya kavuşturmamız lazım. Bundan niye rahatsız olalım? Hiç kimsenin de rahatsız olacağına inanmıyorum." dedi.

 

BU YETERLİ DEĞİL

Can, MKE'nin kamu iktisadi teşebbüsü (KİT) kapsamından çıkarılacağını ancak imtiyazların ise devam edeceğini söyledi. Can, işçi ve memurların haklarının da korunduğunu anlattı.MKE'nin KİT statüsünde olmasına rağmen son birkaç yıllık süreçte ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Can, "Ülkemiz için son derece önemli olan kritik projeler bir bir hayata geçmeye başladı ama çağımızın savunma sanayindeki gelişmelerini dikkate aldığımızda, bizim müttefikimiz ya da karşımızda olan ülkelerdeki gelişmeleri dikkate aldığımızda biz bu hızın yeterli olmadığını değerlendiriyoruz. MKE inşallah çok daha farklı noktalara gider, bunu arzuluyoruz." şeklinde konuştu.

 

YENİ FABRİKA OLACAK

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, toplantıda Kırıkkale halkına bir müjde vermek istediğini söyledi. Can, Kırıkkale Pirinç fabrikasının içine 500 kişinin çalışacağı 265 Milyon değerinde bir fabrikanın yapılacağını belirterek bu fabrikada Kırıkkaleli vatandaşların çalışacağını ifade etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir