En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Muharrem ayı mesajı

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı nedeniyle mesaj yayımladı.
Bu haber 74 kere okunmuş. 08.07.2024 Pazartesi 19:03

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı nedeniyle mesaj yayımladı. Makas, “Hicri takvimin yeni yılı olan Muharrem ayına ve bu vesileyle Hicri Yılbaşı'na bir kez daha ulaşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

 

 

KERBELA MESAJI

Makas, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu mübarek ayın, bizlere manevi bir yenilenme ve tefekkür imkânı sunacağına inanıyorum. Muharrem ayı, sadece bir takvim değişikliği değil, aynı zamanda Peygamber Efendimiz'in (S.A.S.) Mekke'den Medine'ye hicretini de temsil eden, tarihi ve dini açıdan büyük önem taşıyan bir aydır. Bu hicret, İslam'ın kuruluşunda dönüm noktası olmuş ve bize cesaret, fedakârlık ve inanç dersleri vermiştir. Muharrem ayı aynı zamanda, Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini de rahmetle yâd ettiğimiz bir aydır.

 

MUHARREM AYI AÇIKLAMASI

Kerbela Olayı, zulme karşı direnmenin, adalet ve hakikat uğruna can vermeyi göze almanın sembolüdür. Bu olay bize, inancımız için her zaman dik durmamız ve haksızlığa karşı sessiz kalmamamız gerektiğini hatırlatmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Hz. Hüseyin ve Kerbela, zulme karşı direnmenin sembolüdür şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Hicri Yılın ve Muharrem Ayı'nın; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine vesile olmasını ve ilimize, ülkemize, Gazze’de zulüm altında bulunan Müslüman kardeşlerimize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir