En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Muhasebecilere plaket

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından yeni sertifika alıp, muhasebeci ve malimüşavirler mesleğine ilk adım atan...
Bu haber 217 kere okunmuş. 03.04.2022 Pazar 20:54

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından yeni sertifika alıp, muhasebeci ve malimüşavirler mesleğine ilk adım atan 23 meslek mensubuna törenle plaket verildi. Oda toplantı salonunda yapılan etkinlik görmeğe değerdi.

 

BİR ARAYA GELDİLER

Yeni göreve başlayan meslektaşlarına hayırlı ve uğurlu olsun sözleriyle konuşmasına başlayan Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir,  “Muhasebe bilimsel olarak “İşletmede bir dönem içerisindeki mali hareketlere ilişkin bilgilerin ilgili defterlere kayıt edilmesi ve yıl sonunda işletmenin kâra girip girmediğini kontrol etmek, işletme sahibine ve ilgili kişilerin yararına bilgi sunan çalışmalardır.” Şeklinde tanımlanmaktadır. Muhasebe işletmelerin olmazsa olmazıdır. Ve bir işletmenin en önemli birimidir. Yurdumuzda bulunan ticari işletmeler anonim yada limited şirket olsunlar büyük bir çoğunluğu aile şirketi konumunda bulunmaktadır. Muhasebe, kendisine zamanında ve gerçek işlemleri gösteren belgeler sonucunda o ticari işletmeye yardımcı olabilecek raporları oluşturabilecektir.

 

BİLGİLER VERDİ

Muhasebeden alınan raporların sağlıklı ve ilgili kuruluşun gerçek durumunu göstermesi için, muhasebeye verilen belgelerin sağlıklı olması yanında kuruluşun bütün işlemlerinin muhasebeye verilen belgelere yansıtılmış olması gerekmektedir. İflas erteleme taleplerinin çoğunluğunun, muhasebeden çıkan raporlara önem verilmeyerek, kuruluşları yönetmenin bir neticesi olduğu görülmektedir. Kayıt dışı ekonominin varlığı işletmelerin bilançolarının gerçek olmasını önlemektedir. Ancak, şuna inanınız ki kayıt dışı bir anlayışla yürütülen işletmeler hiçbir zaman bir yere varamamaktadır.  Şurası bir gerçektir ki, Dünya’da ticaret var olduğu müddetçe muhasebe de önemini hiçbir zaman yitirmeyecektir” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir