En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Mumcu için anma

Atatürkçü Düşünce Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Emre Demirtaş 27 yıl önce evinin önünde katledilen Uğur Mumcu’nun...
Bu haber 763 kere okunmuş. 26.01.2020 Pazar 11:22

Atatürkçü Düşünce Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Emre Demirtaş 27 yıl önce evinin önünde katledilen Uğur Mumcu’nun gazeteciliğin öncüsü, Atatürk Devrim ve İlkeleri’nin ödünsüz savunucusu, olduğunu söyledi

 

 

ANMA TÖRENİ YAPILDI

Bundan 27 yıl önce evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren demokrasi kahramanı gazeteci Uğur Mumcu düzenlenen basın açıklaması ile anıldı. ADD tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklamasında önce saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşının hep birlikte okunmasından sonra ADD Başkanı Emre Demirtaş Uğur Mumcu’nun adalet ve demokrasi kahramanı gazeteciliğin öncüsü Atatürk devrim ve ilkelerinin yılmaz savunucusu bir kahraman olduğunu söyledi. Demirtaş bunun için Atatürkçü gençler olarak Mumcu’nun fikirlerini yaşatarak aynı yolda onun savunucusu olmaya devam edeceklerini bildirdi.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Demirtaş aynı zamanda 31 Ocak 1990’da yine hainlerin Atatürkçü, ulusalcı, demokrat ve devrimci, hocaların hocası, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un evine girecekken uğradığı saldırıda vücuduna yönelen kurşunlarla şehit edildiğini belirtti   24 Ocak 2001’de Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan da şehit edildiğini anlatan Demirtaş Ali Gaffar Okkan’ında Cumhuriyet, Atatürk ve ulus devlet konularında hassasiyet sahi olduğunu belirten Demirtaş “Yurttaşların sevgisini, saygısını ve güvenini kazanmıştı. Bir Emniyet Müdürü’nün hem ulus devleti savunması hem de Atatürk Devrimi’ne bağlılığı bölge ve Türkiye üzerine projeleri olan kesimlerce hoş karşılanmadı. Göz göre göre şehit edildi. Ali Gaffar Okkan cinayeti de faili belliyken meçhul kaldı. Diyarbakır’da 2001’de doğan 2.500 çocuğa Ali Gaffar adı verildi.

 

SAHİP ÇIKMA ZAMANI

“Ocak ayı, Atatürk Devrim ve İlkeleri’ne, üniter devlet yapımıza, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye her ne pahasına olursa olsun sahip çıkma zamanıdır” diye konuştu. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklaması programına CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ile ilçe başkanları yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir