En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Nevruz ateşi yandı

Kırıkkale’de Kent Ormanı’nda Nevruz Ateşi yakıldı. Burada Nevruz Bayramı ile ilgili kutlama yapıldı.
Bu haber 238 kere okunmuş. 21.03.2022 Pazartesi 19:17

KUTLAMA YAPILDI

Kırıkkale’de Kent Ormanı’nda Nevruz Ateşi yakıldı. Burada Nevruz Bayramı ile ilgili kutlama yapıldı. Kent Ormanında düzenlenen etkinliğe Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geleneksel yürüyüş ile başlanılan Nevruz bayramı nedeniyle yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

 

NEVRUZ BAHARDIR

Kent Ormanında düzenlenen etkinlikte Kırıkkale Belediyesince yakılan Nevruz Ateşi üzerinden Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve öğrenciler atladı. Vali Tekbıyıkoğlu yaptığı konuşmada “Nevruz Türklerin Ergenekon’dan çıkış bayramıdır. Nevruz bahardır, yeniden doğuştur. Düzenlenen etkinlikte Tarihimize, kültürümüze ve kardeş ülkelerimize bir yolculuk yapmış olduk. Tüm kardeşlerimizin bayramı kutlu olsun” dedi.

 

YEMEK İKRAM EDİLDİ

Nevruz ateşinin yakılmasından sonra ve örs üzerinde sembolik olarak demir dövüldü. Yöresel sanatçıların eserlerini seslendirdiği etkinlikte, öğrenciler Vali Tekbıyıkoğlu ve Başkan Saygılı’yla yumurta kırma oyunu oynadılar. Ardından etkinliğe katılanlara Kırıkkale Belediyesince kurulan çadırda yemek ikram edildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir