En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Nüfusmatik hizmette

Kırıkkale'de 'nüfusmatik' dönemi başladıYerli ve milli yazılımla geliştirildi: Tek dokunuşla nüfus işlemleri halledilebiliyor.
Bu haber 215 kere okunmuş. 27.03.2022 Pazar 17:54

ÖNEMLİ BİR UYGULAMA

KIRIKKALE İçişleri Bakanlığı mühendislerince yerli ve milli yazılımla geliştirilen nüfusmatik' sayesinde vatandaşlar, nüfus müdürlüklerindeki işlemlerini kısa sürede gerçekleştiriyor. Kırıkkale'de de hizmet vermeye başlayan uygulama, vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından nüfus müdürlüklerinin iş yükünü azaltmak ve işlemleri kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen 'nüfusmatik', büyük kolaylık sağlıyor. Yerli ve milli yazılımla geliştirilen ve 81 ilde faaliyete geçen 'nüfusmatik', Kırıkkale İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde de aktif bir şekilde kullanılıyor.

 

NELER YAPILABİLİYOR?

Nüfusmatiklerle yapılacak işlemler arasında adres beyanı, sürücü belgeleri ile kimliklerin uyumlandırılması, randevu, e-imza, yeni kimlik başvurusu gibi temel nüfus işlemleri yer alıyor. Cihazın kolay uygulanabilir menüsü sayesinde vatandaşlar, vakit kaybetmeden saniyeler içinde işlemini yapabiliyor. Cihazın basit kullanımının yanı sıra güvenlik donanımı da dikkat çekiyor. Özellikle pasaport başvurularında gereken ve şifre değişikliği esnasında kimlik doğrulamada talep edilen parmak izi sebebiyle ikinci şahısların işlem yapması da engelleniyor.

 

VALİ BİLGİ VERDİ

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, nüfusmatikte işlem yapmak isteyen bir vatandaşa cihazın kullanımıyla ilgili yardımcı oldu. Adres beyanı yapmak isteyen vatandaş, kısa sürede işlemini gerçekleştirdi. Nüfusmatik uygulaması hakkında bilgiler aktaran Tekbıyıkoğlu, "Buradaki amaç vatandaşın kendi randevu işlemlerinden tutun nüfusla ilgili hemen hemen bütün işlemleri burada beyan edildiği üzere, şifre işlemleri, e-imza yükleme, adres beyanı, randevu işlemleri, kimlik kartına sürücü belgesi yükleme ve 15 yaşın altındaki kendi çocuklarına yeni nüfus cüzdanı çıkartma işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar" dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir