En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

O duruşma yapıldı

Kırıkkale'de üniversite öğrencisi kız arkadaşını yaralı halde hastaneye götüren ve intihar ettiğini önü süren sanığın yargılanmasına başlandı.
Bu haber 181 kere okunmuş. 18.05.2022 Çarsamba 18:51

MAHKEME YAPILDI

Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten öldürme" suçundan yargılanan tutuksuz sanık T.A, Eskişehir'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, taraf avukatları ve Elif Sinan'ın yakınları salonda hazır bulundu. Duruşmada, tanıkların dinlenilmesinin ardından savunmasını yapan T.A, önceki ifadelerini tekrarlayarak, kimseyi öldürmediğini ve olayın intihar olduğunu iddia etti. Taraf avukatlarının savunmasından sonra mahkeme heyeti, sanığın tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

 

ADALET YERİNİ BULDU

Müşteki avukatı İbrahim Yılmaz, duruşmanın ardından gazetecilere, bugün, kovuşturma aşamasında tamamen hukuki delil ve hükümlere bakılarak tutukluluk kararı çıktığını söyledi. Tutukluluk kararının devam etmesini ve eğer gerçekten sorumluysa sanığın cezasını sonuna kadar almasını istediklerini aktaran Yılmaz, "Bu aşamada hem mahkeme heyetine hem de bu zamana kadar emek veren güvenlik teşkilatımıza teşekkür ediyoruz." dedi. Abla Zeynep Sinan da tutukluluk kararının kesinleşeceği günü beklediklerini belirterek, adaletin yerini bulduğunu kaydetti.

 

 OLAY NASIL OLDU?

Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi Elif Sinan, 3 Ağustos 2021'de Yahşihan ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde bıçakla intihar girişiminde bulunduğu gerekçesiyle T.A. tarafından getirildiği Yüksek İhtisas Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamış, olayın ardından gözaltına alınan zanlı, ifadesinde Sinan'ın intihar ettiğini belirtmişti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol şartıyla salıverilmişti. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca Elif Sinan'ın ölümüne ilişkin, şüpheli hakkında müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir