En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Önal önerge verdi

Ahmet Önal Kırıkkale'deki EDS'lerle ilgili TBMM'de soru önergesi verdi.
Bu haber 97 kere okunmuş. 06.12.2022 Salı 18:14

Ahmet Önal Kırıkkale'deki EDS'lerle ilgili TBMM'de soru önergesi verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, Kırıkkale'deki EDS'ler ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'de soru önergesi verdi.

 

 

ÖNAL’DAN ÖNERGE GİRİŞİMİ

Konu ile ilgili TBMM'de verdiği yazılı soru önergesinde CHP'li Önal şu ifadelere yer verdi, “Kırıkkale Belediyesi ile ASELSAN arasında yapılan anlaşmaya göre şehrimize yapılacak bazı yatırımların EDS gelirlerinden karşılanması öngörülmüş, bu kapsamda şehrimizin giriş ve çıkışları, ana cadde ve bulvarları da dâhil olmak üzere Kırıkkale'mizin tamamına kameralar yerleştirilmiştir. Asıl amacı trafiği düzenlemek olan EDS' ler, Kırıkkale'mizde trafiği düzenlemek yerine vatandaşımıza tuzak kurup sadece ceza kesme vazifesi görmektedir.

 

TUZAĞA SON VERİLMELİ

Kırıkkale Belediyesi tarafından karşılanması gereken yerel hizmetlerin EDS' ler üzerinden ceza kesilmek suretiyle vatandaşlarımıza fatura edilmesi son derece yanlış bir uygulamadır. Kırmızı ışıklarda bulunan geri sayım sayaçlarının kaldırılması, sarı ışık sürelerinin kısaltılmasıyla EDS’ ler vatandaşlarımızın kabusu haline gelmiş durumda.  Her gün akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar yüzünden araç kullanmanın bile lüks hale geldiği ülkemizde, Ekim ayından itibaren şehrimizde faaliyete giren EDS' lerin kestiği cezalar yüzünden vatandaşımız trafiğe çıkmak bile istemiyor. Üzerine birde EDS cezası ödemek zorunda kalan Kırıkkaleli vatandaşlarımız kara kara düşünüyor. Bu yanlış uygulamadan bir an önce vazgeçilmeli, vatandaşımıza kurulan EDS tuzağına son verilmelidir.

 

SORULAR YÖNELTTİ

1.Buna göre, Kırıkkale Belediyesi tarafından karşılanması gereken yerel hizmetlerin EDS gelirleri üzerinden vatandaşlarımıza ceza olarak fatura edilmesi doğru bir uygulama mıdır?

2.Kırıkkale Belediyesi ile Aselsan arasında yapılan bu anlaşmanın sözleşme bedeli ne kadardır? Sözleşme süresi kaç yıllıktır? Bu anlaşmanın Türkiye’ de başka bir örneği var mıdır?

3.EDS’ler uygulamaya geçtikten sonra Kırıkkale’mizde kaç vatandaşımıza ceza kesilmiştir? Kesilen cezaların toplam bedeli ne kadardır?

4.Her dönem pilot bölge uygulamasında ilk sırada yer alan Kırıkkale’miz teşvik, yatırım ve kalkınmada Türkiye’de kaçıncı sıradadır?”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir