En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Organ bağışına destek

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesinde Organ Bağışı Standı açıldı. Standda hem organ bağışı ile ilgili bilgilendirme yapıldı hem de gönüllü olanlardan organ bağışı formu alındı.
Bu haber 585 kere okunmuş. 05.11.2019 Salı 19:20

BAĞIŞ STANDI AÇILDI

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesinde Organ Bağışı Standı açıldı. Standda hem organ bağışı ile ilgili bilgilendirme yapıldı hem de gönüllü olanlardan organ bağışı formu alındı. Hastane tarafından organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak, kamuoyunu bilgilendirmek ve bağış toplayabilmek amacıyla açılan standa hastane personeli, hastalar ve hasta yakınları büyük ilgi gösterdi.

 

BAŞHEKİM BİLGİ VERDİ

Organ bağışı ile ilgili olarak Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bayram Işık açıklamalarda bulundu ve “Türkiye’de Sağlık Bakanlığı verilerine göre yaklaşık 28 bin kişi organ bağışı bekliyor. Organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Ülke genelinde 700 bine yakın kronik böbrek yetmezliği hasta diyaliz cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürmeye çalışiyor, bir çok hasta ise bağışlanmış bir organ beklerken ölmekte. Ne yazık ki bizler ancak alıcı durumuna gelince bağışın önemini fark edebiliyoruz.

 

BAĞIŞ YAPMAK KOLAY

Organ bağışı yapmak oldukça kolay. Hastanelerin organ nakli birimlerine, Sağlık Müdürlüklerine başvurarak ya da E-Nabız sisteminden internet üzerinden kolayca bağış yapılmaktadır. Organ bağışı yapan bireyler, organ verecekleri zaman 1. derece yakınlarından onay alınmaktadır. Bu yüzden organ bağışı yapan bireylerin yakınlarına mutlaka bilgi vermesi önemlidir. Ülkemizde organ bağışı konusunda en büyük çekince dini gerekçeler olmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organ bağışının caiz olduğu yönünde fetvası bulunmaktadır. Bu etkinliğin, organ bağışı ile ilgili farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyor, vatandaşlarımızı “3-9 Kasım Organ Bağış Haftası” etkinlikleri çerçevesinde organ bağışında bulunmak için ilimizdeki sağlık kuruluşlarına başvurmaya davet ediyorum” dedi.

 

İLGİ YÜKSEK OLDU

Hastane içinde açılan standa ilgi yüksek oldu. Başta hekimler olmak üzere hastane personelinden bir çok kişi organ bağışında bulundu. Ayrıca hastaneye gelen hastalar ve hasta yakınları da organ bağışı konusunda bilgilendirildi. Hasta ve hasta yakınlarından da organ bağışında bulunanlar oldu. Organ Bağışı Standı hastane içinde bir süre açık kalacak. Burada hem bilgilendirme yapılacak ve hem de bağışlar kabul edilecek.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir